30. september 2009

Lapse autoavarii saaga jätkub

See pole veel kõik kui laps niivõrd paranes ja 2. nädalat koolis käib. Maailm on väike ja Tallinna linn nii tilluke, et alati keegi tunneb kedagi, kes tunneb kedagi ja nii minu telefoninumber läbi sõbranna töökaaslase naisautojuhile sattuski.

Eile helistas mulle naine, kes teatas, et on see autojuht, kes mu lapsele otsa sõitis 9.septembril. Naine nimega Janika tutvustas ennast ja tundis huvi kuidas lapsel läheb. Selgitasin, et suhteliselt hästi, sest õnnetuse hetkest ta siiani midagi erilist ei mäleta, vaid kolme hetke ülekäigurajal, kiirabiautos hapnikumaski ja operatsioonitoas lõuahaava õmblemist.

Nüüd sain selgust ka autojuhilt, et tema sõitis ja vaatas, et üks poiss jookseb üle tee ja siis nägi ka teist punasega ülekäigurajale astumas. Ta kontrollis, et ikka temal on valgusfooris rohleine, andis signaali ja pidurdas. Laps käis peaga auto esiklaasis ära ja see purunes. See oli jahmatav ja väikeste tagajärgedega õnnetus, sest ... Kui paljud jätavad elu sellistes avariidest peaga esiklaasis. Külavärinad tulid telefonikõne ajal peale.

Seejärel teatas naine, et autoklaas sai vahetatud ja numbtrimärk korda. Helistamise eesmärk oli aga saada minu käest 1700 krooni esiklaasi eest. Pakkus välja, et kui korraga mul sellist summat pole, siis võin maksta ka osade kaupa. Palusin tal siis saata oma mobiilile sms koos nime ja pangaarvega. Peale seda valdasid mind mitmed kummalised tunded, helistasin kaksikõele, mehele, messingerisgi jagasin 2 tuttavaga infot ja mõtlesin järele.

Helistasin veel Eesti Liikluskindlustus Fondi ja mind ühendati juristiga, kes teatas, et 14-17 aastase lapse kahjude tekkimise korral korvab need lapsevanem, kui ta ei suuda ära tõestada, et on omalt poolt teinud kõik, et õnnetust ära hoida ja suudab tõestada, et laps seda tahtlikult ei põhjustanud. Politseiise pöörduda pole vaja, sest süüdlane oli minu 14-aastane poeg. Ka liikluskindlustuse fond mulle arveid esitama ei hakka, sest kui autojuhil on kaskokindlustus, siis see ka kulud kannab. Tundub, et ei olnud. Ja ongi see kummaline juhtum siis oma lõpu leidnud ja minul ei jää muud üle kui oma pangaarvet vähendada. Ja lapsele see õpetlik lugu taas kord uuesti ja uuesti üle rääkida.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...