5. jaanuar 2011

Kommunaalamet tegutseb kiiresti

Lund sajab ja sajab, vahetpidamata juba kaks kuud varsti. Lumehunnikud aina kerkivad ja hanged kasvavad ning jalakäijate rajad muutuvad kisemaks. Lausa nii kitsaks, et jaksa terve inimenegi üle ronida, liikumpispuudega inimesest ja ratastoolikasutajast rääkimata. Isegi lapsevankriga mammad unistavad suuskadega lapsekärudest. Pole paha aga kuidas sa sellega poes ringi liigud? Peaks vist eraldi parkimiskohad looma.

Mulle helistas üks tuttav liikumispuudega inimene paar päeva tagasi ja kurtis muret, et ei pääse liikuma ja raskusi tööle pääsemisel. Leppisime kokku, et tema teatab infotelefonile 1345 lumekoristuse probleemidest. Teada on, et invatakso kuulimiit on nii pisike, et sellega saab sõita paaril korral kuus ja puuetega inimeste koja töötajana ma nõu andsingi ja lubasin omalt poolt kirjutada Tallinna Kommunaalametile.

Eile siis kirjutasingi liikumispuudega naisest, kellel on väga raske liikuda koduni Szolnoki linnast tulevast bussipeatusest. Probleemiks on bussipeatusest kuni valgusfoorini lumi, mis on praktiliselt kõnniteelt koristamata ja hanged on ka kõnnitee ees, mis viib taksode vahelt Mustamäe Linnaosa Valitsuse poole. Naisterahvas kardab kukkuda, sest turnides lumehunnikute vahel kaob tasakaal ja raugeb jõud. Küsisin, et kas on võimalik parandada lumekoristust bussipeatusest valgusfoorini ja kõrvaldada lumehanged kõnniteelt sõiduteeni ja sealt hamburgerikioski taga olev kõnnitee lahti ajada nii, et seal saaks ohutult liikuda?

Täna helistas mulle see naine ja teatas, et töö on korralikult tehtud, lumi kadunud ja liikumine tunduvalt parem. Ja mul oli tõepoolest mustamäelasena ja halduskogu liikmena heameel, et see inimene oma murega üksi ei jäänud, vaid leidis oma olukorrale lahenduse ja ta arvas, et sellest saavad abi nii eakad kui ka lapsevankriga liikuvad emad.


Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...