29. jaanuar 2011

Mõttetalgud Oru hotellis

2-päevased mõttetalgud said läbi. Eile ja täna arutlesime paarikümne inimesega Eesti invaspordi tuleviku üle. Arutelu käigus sai kokku täpsustatud kalenderplaan, täpsustatud reegleid, juhendeid ja tingimusi. Kokkutulnud liikumispuudega inimesed ja aktivistid olid agarad kaasa mõtlejad ja nii sündisid targad mõtted ja otsused. Meid käis tervitamas ka Eesti Invaspordi Liidu president Siiri Oviir, kelle toel see koolitusseminar teoks sai. Kaugemalt kohale tulnud said ööbida hotellis ja kõik osalejaid said süüa rikkaliku laua taga.

Toredad inimesed, hea teenindus ja ettevõtlik seminar sai teoks. Inimesed olid mures vähenenud riigitoetuse üle, mille tulemusel suure tõenäosusega suureneb sportlaste omaosalus, kui juba praegu on teada tõsiasi, et paljudel mitte töötavatel puuetega inimeste jaoks on probleemiks kallis transpordikulu. Kokku saame mitmetel ürritustel nagu laagrid, spordivõistlustel ujumises, koroonas, lauatennises, kabes, males, boccias, ratastoolisõidus, kalapüügis ja bowlingus. Ära märgiti tõsi asi, et liikumispuudega inimestel ja eriti ratastoolikasutajatel, on vajalik tagada hoonete ligipääsetavus, inva-wc olemasolu ja vajadusel abistajad.

Uuenduslik on sel aastal liidu koostöö ühingutega, mille tulemusel on plaanis läbi viia mitu praolümpiapäeva nii Tallinnas kui ka Haapsalus. Samuti tahetakse jätkata ratastoolitennise ja sõudmisega. Tore kui on uusi tegijaid ja alasid ning samas täpsustati juhendeid, mis aitavad tõsta vabariiklike meistrivõistluste ja karikasarjade taset. Koos oleme tugevad. Juba järgmiseks aastaks on planeeritud viia sisse normid, mille täitmisel saavad inimesed EPOKi võistlustel koos teiste puuetega sportlastega võistelda.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...