6. veebruar 2010

Minu ettepanek Tallinna Transpordiametile



Kui kandideerisin viimastel kohalikel omavalitsuste valimistel oli minu üheks lubaduseks, et soovin elada linnas, kus raskel ajal on meile tagatud väärikus, turvalisus, ühistransport linnakodanikele ja avalikud teenused. Valimistel osutusin valituks Mustamäe Halduskogu liikmeks. Esimesed sada päeva on varsti möödas. Täpsemalt saavad need täis kui alustada lugemist I halduskogu kokku tulemisest, seega 23.11.2009. Päeval, mil täitusid minul 40 eluaastat. Õpin, uurin ja arendan ennast. Olen osalenud ka komisjonide töös, kuhu kandideerisin.

Viimati, 28. jaanuaril 2010 toimus Mustamäe Linnaosa Halduskogu keskkonnakomisjon. Päevakorras oli talvine teedehooldus Mustamäel. Halduskogu liikmena tõin välja lumekoristust segavad mitmed ebaloogilised üksikasjad. Näiteks on Tammsaare tee 121 maja otsas ja Tammsaare tee 129 ees on jalgrattatee, mis on üldiselt ligipääsetav aastaaegadel, kui pole lund. Probleemiks on valgusfooriposti asukoht kõnniteel, mis Tammsaare teega piirneval kõnniteel segab lumesahaga lume koristamist ning seetõttu talvisel ajal ka liiklemist. Enn Allikmäe soovitas olukorda pildistada ning edastada kaebus Transpordiametile. Kuna meie peres on ka ratastooli kasutav inimene, siis nimetatud teelõik on läbipääsmatu lumevalli tõttu. Samuti peitub oht jalgrattateel postile otsa sõidul, sest piirkond hämar suveõhtuti ning puude varjus. Eelmisel talvel oli see tee ots paari meetri ulatuses lihtsalt lahti lükkamata. Halduskogu liikmena teen ettepaneku teehoolduse ja liiklejatele ohutuse tagamiseks võtta arvesse olukorda ja leida lahendus valgusfooriposti ümber paigutamiseks jalgratta ja kõnnitee keskelt kõnnitee servale. Lisan fotod, mis aotavad olukorda selgitada ja on tehtud minu poolt 30. jaanuaril 2010, enne viimast suurt lumesadu. Saatsin kirja Tallinna Transpordiametile neljapäeva õhtupoolikul ja oh imet. Minuga võeti ühendust järgmise päeva hommikul, juba peale kella 11 ja kutsuti objektile kohale. Ka hr Lõugas arvas, et pildid kirjeldasid olukorda värvikalt, kuigi jah lund oli seal palju rohkem. Ja viga pole mitte valgusfooriposti asukohas, vaid halva lumekoristusega, sest ta oli hommikul mõõtnud tee laiuseks posti ja kõnniteepiirde vahel 1.90 - 2.60 m.

Minule tuldi töö juurde Endla tänavale järele ja sõitsime siis Mustamäele, täpsemalt Tamsaare tee 129 maja otsa. Lumi, mis lumi - tõdes ka Mustamäe Linnaosa Valitsusest hr Enn Allikmäe. Tehti pilti ja mõõdeti metallist mõõdupuuga, et traktor on lume kuhjanud sinna, kus läheb kõnnitee. Jõudsime kokkuleppele, et nädalavahetusel tuleb traktor, sõidab Õismäe poolt ja ajab tee lahti ning vajadusel tõstab kopaga lumekuhjad jalakäijate tee pealt ära. Kui see nii läheb olen rahul, sest on see teejupp jalakäijatele talvisel ajal muret tekitanud juba aastaid. Eks vaatan siis kas tee saab puhtaks ja jääb ka edaspidi jalakäijatele kasutada.

Viimane hea asi, mille korda ajasin oli paari aasta tagune Tammsaare tee trollipeatus Mustamäe teel. Seal oli kõnnitee aukudega, bussiootepaviljon asus astme kõrgusel. Mustamäe tee ümber ehituse käigus sai asi korda, nüüd hea ja mugav vihmase ilmaga ühistransporti oodata. Tasub sekkuda, kui tahame, et asjad muutuvad linnas paremaks. Aga linna kituseks tahan seda öelda, et võrreldes eelmiste aastatega on bussipeatuste lumekoristus oluliselt parem, ühistranspordil on võimalik peatustesse sisse sõita ja ka jalakäijatel on lumest vabaks lükatud ristmikke parem ületada.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...