19. veebruar 2010

Mustamäe sõdib kodutute hiigelvarjupaiga vastu

Mustamäe 63 tuhandest elanikust on eakaid inimesi 1/3. Ühikates on toimetulekuraskustes inimesi, lisaks veel kodutute varjupaigad. Olen ka arvamusel, et korraga suurt kodutute varjupaika pole mõttekas planeerida. See tekitaks juurde palju sotsiaalseid probleeme. Aga kindlasti oleks Mustamäele vaja oma supikööki.
Mustamäe sõdib kodutute hiigelvarjupaiga vastu

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/mustamae-sodib-kodutute-hiigelvarjupaiga-vastu.d?id=29273433

Mustamäe linnaosa valitsus ei nõustu ülelinnalise kodutute varjupaiga rajamisega Akadeemia tee 30 asuvasse endise kooliruumidesse, sest selle saaks pigem muuta asenduskoolimajaks ning hiljem spordikooliks.
"Ei haridusamet ega ükski teine amet ole meiega hiigelvarjupaiga loomist arutanud ning taolise plaaniga mustamäelased kohe kindlasti päri ei ole," ütles linnaosa vanem Lauri Laats.

Laatsi sõnul on Mustamäe linnaosa valitsusel tühjaks jääva koolimajaga sootuks teised plaanid. Esiteks läheb linnaosa lastel tarvis kodulähedast asenduskoolimaja, kui raskemate aegade möödudes taas ka Mustamäe koolides renoveerimistööd pihta hakkavad. Teiseks on linnaosavalitsusel pikemas perspektiivis plaan Akadeemia tee 30 koolimajja rajada spordikool.

Kodutute probleemi osas leiab Mustamäe linnaosavanem, et on mõistlik luua väikesi hajutatud kodutute keskusi paarile-kolmekümnele inimesele. Nii ei oleks probleemse kontingendi kontsentratsioon ühes kohas liiga suur ning ei koormataks õhtusel tipptunnil ühistransporti. "Meie arvates peab igas linnaosas olema vähemalt üks kodutute varjupaik," ütles Mustamäe linnaosa vanem. "Meil on neid kaks - Akadeemia tee 34 ja 48, mis saavad oma ülesannetega hästi hakkama. Nii mustamäelased ise kui ka linnaosa valitsus on kindlasti vastu sellele, et rajada linnaossa üks hiigelvarjupaik, kuhu suunatakse kõik linna kodutud. See võib tulemusena tuua ainult getostumist."


Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...