29. mai 2011

Kultuurikilomeetril!

Täna siis läkisme uudistama seda kultuurikilomeetrit, mida televiisoris uudistesaates näidati. Nii palju ma sain aru, et algus on linnahalli juurest ja sealt me siis staratisimegi. Päike paistis pilvede vahelt ja otsustasime ära testida selle 2 kilomeetrise kultuurikilomeetri ja tagasi sama palju. korrlaik aeganõudev jalutuskäik oli päris jõukohane ja tekidas tühja kõhu. Kuigi tagant järele öeldes mina küll sinna kultuurikilomeetrile jaluma külalisi ei viiks, sest seal on nii palju lagunenud maju ja risu, et kultuurivaatamisväärsusi leiab vanalinnast palju rohkem. Samas oli palju koertega ja lastega jalutajaid, jooksjaid ja jalgrattureid.

Tee peale jäid kalasadam, Patarei vangla, Kalamaja park ja sild sõjasadama vahel, vanalennujaama angaarid, laevad ja kalaturg koos kalamüüjatega. Ühekordseks uudistamiseks tasub see tee läbida ja eriti masendav on vangla. Samas on näha ka uuemaid maju ja hetkel õitsevaid puid ja taimi ning maalilisi merevaateid. Tore, et see piirkond areneb ja üritatakse korrastada ning see teeb linnale anult head, sest valgustusega killustikukattega kultuurikilomeeter on isegi ratastoolis läbitav. Tegime pilte ka ja Kalamaja pargi juures meenutasin oma esimese klassi kelguradu, sest just sellelt samalt tammilt me alla parki talvel peale kooli lume sees kelgutamas käisime. Aasta siis oli 1977. Oi aegu ammuseid, talvi lumiseid ja tore, et park korda tehtud on. Arko kurtis, et just samas kohas olid vandaalid juba jõudnud prügikasti ümber lükata. Eks siis töömehed korrastavad ja koristavad ning piirkond on peagi rohkem vaatamist väärt. Teetulbad olid ka päris toredalt välja mõeldud. Hea tegu igatahes.

Rohkem pilte näed siit.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...