14. mai 2011

Kurgid sulle, raha mulle ehk Mustamäe turu avamisest

Täna varahommikul lookles saba Kännu kuke kõrval Mustamäe turu aia taga. Usinamad olid tulnud kohale juba 9.30ks. Väravad avati 10 minutit enne kella 10-t. Auto jätsime üle tee parklasse ja läksime turgu uudistama. Rahvast oli palju ja tuttavaid poliitikuid Mustamäe Halduskogust ja meie sotsid oli kohal. Igatahes palju parem turg kui Szoloki turg. Selle turu algatamist Kännu kuke juurde alusas meie linnaosa vanem Lauri Laats, kes oli täna koos pojaga kohal, kuid paraku talle täna sõna ei atud.

Oodati kõrgeid külalisi ja nii meie härra linnapea Savisaar isiklikult pisikese hilinemisega saabuski. Lasti muusikat ja lauldi legendaarset Mustamäe valssi. Enne avasõnu juhtus paraku suure trügimise ja seismise tagajärjel, et kellelgi külastajatest hakkas nii halb, et kohale kutsuti kiirabi. Sõnavõtud peetud ja turg oligi avatud. Vabu müügikohti oli ka ja kodumaist ja välismaist kaupa. Olemas on tilluke purskkaev ja jalgrattaparkla ning parklas 1 invaparkimiskoht, kuhu täna siiski autosid ei lastud. No ei oleks mahtunud ka - kohapeale tulnutest oli palju eakaid inimesi ning platsil liikus inimesi ringi, kuid ostusid sooritasid vähesed. Mõni oli roninud parema pildi tegemiseks müüri otsa ja mulle meenus Kuldse Trio lugu kurgid sulle, raha mulle. Arvan, et varsti astun uuesti turult läbi, seda siis kui lilli vaja ja marjad valmis. Ilust turg on aga tulevikus tulevad juurde veel liha-kala ning juurvilja majad ning kohvik. Täna sai pirukaid telgist osta. Uudiste tegijad olid ka kohal. Rohkem pilte näed siit ja sealt.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...