11. august 2011

Mustamäe Halduskogu koosolekul 9 08 11

Teisipäeval toimus meil peale juulikuu puhkust Mustamäe linnaosa Halduskogu koosolek, kus abilinnapea Kalle Klandorf esitles meile uut linnaosa vanemat. Halduskogu liikmed toetasid pr Helle Kalda Mustamäe linnaosa vanemaks saamist. Ta on juhtinud Mustamäed ka aastatel 2001 - 2004. Jaksu talle linnajuhtimise töös.

Seejärel küsiti halduskogu liikmete arvamust ja meie jäime kindlaks oma maikuu koosoleku arvamuse juurde, et kasiinode mittesobivuse kohta lasteaedade ja koolide ümbruses.

17.05.2011 protokollist väljavõte: AS IMG Kasiinod on esitanud avalduse nõusoleku saamiseks õnnemängude mängukoha tegevuse jätkamiseks aadressil E.Vilde tee 73. Hoone läheduses kaks lasteaeda ja kool. Mängukoht asub lähedal kahele koolimajale ja kahele lasteaiale. Kasiinod on kõrgendatud riski ja ohualaga kohad, kus tarvitatakse alkoholi, suitsetatakse ning mängitakse muu hulgas ka sularahaga hasartmänge, reeglina töötavad ööpäevaringselt ja on sõltuvust andvad tegevused. Kasiinod pakuvad turvalisust klientidele kasiino siseruumides, kuid tulek ja minek jääb kliendi enda vastutusele, seega on see koht tõmbekeskuseks erinevatele õigusrikkumistele kalduvatele isikutele (politsei seisukoht on lisatud). Linnaosa valitsus soovib teada oma seisukoha lõplikuks kujundamiseks halduskogu arvamust. Sõna võtsid ja küsimusi esitasid: Tiit Kivikas – toetada linnaosa seisukohta: mitte nõustuda õnnemängukoha tegevuseks . Helle Kalda, Peeter Jürgenson, (hasartmängu seaduse sätete täpsustus, toetada linnaosa seisukohta, võrdlused alkoholi müügiga), Madis Kübar (ükski toidupood ei saa hakkama ilma alkoholi müügita, jääme kasiino küsimuse juurde, uue kasiino avamist ei toeta). Kaido Kaaberma: Mustamäe halduskogu seisukoht on: ei toeta kasiinosid. Anneli Entson: printsiibid, kus mida tohib teha, linnas puuduvad, seisukoht on: kooli – lasteaia läheduses kasiino avamist ei toeta. Halduskogu saadab kirja Tallinna ettevõtlusametile, milliste printsiipidega arvestatakse õnnemängukohale loa andmist. Otsustati (14 poolthäälega): Mustamäe Linnaosa Halduskogu ei toeta AS IMG Kasiino taotlust mängukoha avamiseks aadressil E.Vilde tee 73.

Kuulasime ära linnaosa vanema kt Indrek Ahlbergi selgituse Mustamäe turu plaanidega, sest kavas on ehitada 2 kinnist müügipaviljoni, kus saab tulevikus toimuma kala, liha, juur- ja puuviljaga kauplemine. Rõõm on tõdeda, et Mustamäe elanikud on uue turu omaks võtnud ja turul elu käib. Olen isegi sealt marju ostmas käinud.

Veel arutlesime detailplaneeringute üle aadressil Sipelga 3. Probleemiks on Mustamäe uusealmurajoonide arenduse juures see, et kui parkimiskohti rajatakse vastavalt vajadusele, siis on need tõkkepuudega piiratud. Probleemid kerkivad üles siis, et kui inimene, kellel pole autot ja kes pole seepärast ostnud endale maja ette või alla parkimiskohta, siis on tema jaoks tõkkepuu avamine ja sulgemine võimatu. Minu poole pöördud möödunud lumerohkel talvel liikumispuudega inimene, kelle jaoks oli suur probleem jõuda invataksoni, sest taksojuht maja ette sõita ei saanud ja samas ka kliendil oli karkudega raske Aiandi tänavalt autoni jõuda. Selline probleem on ka kiirabil ja meie halduskogu liikmete ettepanek oli 1 teeninduseks mõeldud parkimiskoha võimaldamine igale majale, mis on kindlasti vajalik.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...