31. august 2011

Tarkusepäevast

Ega midagi, et suvi läinud linnulennult ja homsest siis saadame lapsed kooli. Olgugi, et kutsekoolid alustasid juba õppetööd 29.augustist ja minu noorem pesamuna juba mitu päeva on Tallinna Ehituskooli käinud. Mõned usinad täiskasvanud lähevad kooli. Kõik, kõik on uus, septembri kuus meenuvad aabitsa read aastasst 1977, kui läksin 1.klassi kooli, mis nüüd kannab nimetust Tallinna Vabriku Põhikool. Aega on palju mööda läinud - tervelt 34. aastat. Sel sügisel alustan taas kooliaastat peale mitut aastat. Uskumatu aga tõsi ta on, et lähen taaskord tarkust taga ajama ja tegelikkuses on see minu 17. kooliaasta algus. Tagasi vaadates tundub lausa igavik, sest viimane 1. septembri aktus oli mul 24 aastat tagasi - 1987.aastal kui asusin õppima Tartu Emajõe Kooli 12. lõpuklassi. Siis tekkis paus ja uus koolis käimise aeg saabus peale laste sündi ja suuremaks kasvatamist, aastatel 2001 - 2007. Siis järgnes paus ja palju toimetamist vabatahtlikuna, mitme kohaga töötamist ning enesearendamist.
Aga möödunud aastal tagasi tekkis soov minna proovima aga hästi ei julgenud ja sel aastal võtsin kokku, töökaaslaste ja sugulaste, sõprade uskumisel käisin sisseastumiskatsetel ja sees ma olingi Tallinna Ülikooli magistriõppes sotsiaaltöö erialal. Täna siis kirjutasin avalduse õppepuhkuse kasutamiseks, panin tööl asjad asendajate jaoks valmis ning homme siis ülikooli. Isegi avaaktus toimub Tallinna Ülikoolis ja see on sel aastal seoses õppehoonete renoveerimistöödega hoopis Tornide väljakul. Loodan, et ilm on hea ja vihma ei saja. Koolipäev algab igatahes juba kell 10 hommikul erivajadustega inimeste infotunniga. Mina olen see inimene, kes palju küsida armastab ja korralikult koolis käib ja koolitükid ära teeb. Head tarkusepäeva koolilastele, nende vanematele ja mõistvatele töökaaslastele ja peredele.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...