2. veebruar 2013

Kelguhoki treeningut pildistamas

Arko Vool on Eesti Invaspordi Liidu juhatuse liige ja nii ma koos temaga sattusin sellel töönädalal õhtu kella 21.30 ajal Škoda jäähalli (endine Premia jäähall) meie kelguhoki meeste treeningule ja Arkoga koos ka mõned pildid tegima. Minule on kättesaadav pilt Arkost aga kuna kelguhoki koondisel on nii kena rahvusväevides rõivastus, siis siiagi ühe pildi panen, sest ega iga päev ei ole võimalust ratastoolis ja ilma uiskudeta jääle pääseda. Aga ega Arkost hokimängijat ei saa, sest ta kardab külma ja tegelikkuses ta ei saa oma seljaga seal kelgus istuda. Jõudu ja edu.



Rohkem uudisid leiab EIL lehelt ja kalenderplaan on leitav siit. Seali on leitav ka kelguhoki tuvustus:

 Kelguhoki on Paraolümpia versioon jäähokist. Esimest korda oli kelguhoki Paraolümpiamängude kavas 1994. aastal Lillehammeris. Kelguhoki 2Kelguhoki on kiiresti saanud kõige atraktiivsemaks ja publikurohkemaks Paraolümpia-mängude talialaks.
Kelguhokit mängitakse istudes spetsiaalsel kelgul, millel on all paar uiske. Kasutatakse kahte kuni 100 cm pikkust keppi, mille üks ots on varustatud metallteravikuga kelgu liikuma panemiseks ja teine hokikepi labaga litri löömiseks.
Kelguhoki reeglid on samad kui suurel hokil. Erinevuseks on mänguaeg 3 x 15 minutit. Mängijal on keelatud rünnata teist mängijat küljelt 90-kraadise nurga all ja samuti on keelatud litri liikumise takistamine kelguga.
Kelguhoki sobib sellisele liikumispuudega inimesele, kellel käed on terved ja kes omab ka mõningast istetasakaalu. See on mäng amputantidele ja alakeha halvatusega inimestele. Aga loomulikult on oodatud kõik huvilised.
Eestis saab kelguhokit mängida:
Tallinnas Premia Jäähallis, info
Kaido Kalm, tel. 50 28 744 või e-mail: kaido@hansateenus.ee   või
Alar Õige, info tel 50 90 711 või e-mail: alar.oige@paralympic.ee
 

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...