13. veebruar 2013

Koduomaniku maamaksu vabastuse asemel sain maamaksu teate

Eile logisin ennast e-maksuametisse sisse ja oh seda üllatust, kui esilehel ilmus teade, et mulle on määratud maamaks 16,25 eurot ja tasumise tähtaeg 1.04.2013. Uurisin asja, kuid seal on numbrid, kuid puudub aadress, mille eest on maksuteade koostatud. Uurisin asja ka eesti.ee st ja siis sain teada, et maksu pean maksma oma kodualuse maamaksu eest. Samas Arkol on maamaksu vabastus oleams. Ei saa nüüd aru, sest veel jaanuaris uurisin asja ja sain telefoni teel teada, et mingit avaldust esitada pole vaja ja saan maksuvabastust, sest elan samal aadressil, kuhu olen rahvastikuregistri alusel sisse registreeritud. 

 Saatsin sealt lehelt otse järelpärimise: Tere. Olen Tiia Tiik ja vahetasin eelmisel aastal elukohta. Müüsime korteri Tammsaare tee 121, Mustamäe linnaosas ja ostsime korteri Haabersti linnaosas. Jaanuarikuu esimestel päevadel helistasin ma Tallinna linnavalitusesse ja küsisin, et kas ma pean taotluse esitama oma eluaseme muudatuse kohta, st Vana-Rannamõisa tee 1f/1 kohta. Vastus oli telefoni teel, et on korras ja uut avaldust maamaksuvabastuse kohta esitama ei pea, sest kui see on ka miniu rahvastikuregistri aadress, siis on maksuvabastus arvestatud. Täna vaatasin maksu- ja tolliameti lehelt, et mul on võlg maamaksu eest 16.25 eurot ja tähtaeg on 1.04.2013. Kuidas ma saan aru, et mulle antud info põhjal pidi olema maksuvabastus, kuyid nüüd on siiski määratud maamaks? Kas ma olen millestki valesti aru saanud?  Palun selgitust e-mailile tiiatiik@hot.ee

Õhtul tuli automaat vastus: Hea Tiia Tiik. Teie pöördumine registreeriti numbriga F0044923.Teile vastatakse esimesel võimalusel aga mitte hiljem kui 7 tööpäeva jooksul. Hinnangut teenindajale saate anda siin. 
Parimate soovidega, kasutajatugi Riigi Infosüsteemi Amet

Selle järgnes veel teade: Hea Tiia Tiik. Tänan Teid pöördumise eest. Edastasin Teie kirja Tallinna Linnavaraametile vastamiseks. Kiirema vastuse soovitan Teil pöörduda otse Linnavaraameti (http://www.tallinn.ee/est/Kuhu-poorduda-Tallinnas-asuva-maatuki-maamaksu-kusimustes) poole infotelefonil: 640 4454. Kui Te soovite samal teemal ühendust võtta, siis palun kasutage selle pöördumise ID numbrit: F0044923.

Parimate soovidega, Dorel Kiik Kasutajatoe spetsialist, Riigi Infosüsteemi Amet, 6630 230, help@ria.ee Pöördumise edenemist saate jälgida iseteenindusportaalis http://www.ria.ee/kasutajatugi ID-kaardiga sisse logides. Pöördumisi, mille puhul Te ei ole kasutajatoele oma isikukoodi edastanud, Te iseteenindusportaalis ei näe. 


Kasutajatugi töötab E–N 8:30-17:00, R 8:30-16:00

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...