8. september 2010

Kutse SEBE tõstukiga liinibussi esitlusele 14.09.10

ELIL annab teada, et 14.09.2010 toimub meie inimeste jaoks ajalooline sündmus - liinile saadetakse esimene tõstukiga kaugliinibuss Eestis. Sellega saab hakkama AS SEBE ja sõitma hakkab buss marsruudil Tallinn-Tartu -Võru. Kutse sellele pidulikule sündmusele on meile kõigile lisas.

07.09.2010 kogunes SEBE teotahteline kollektiiv - 14 inimest - koolitusele, mille viis läbi Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit. Koolitajad Tiia Tiik, Sven Reemet, Jüri Lehtmets ja Arko Vool said suure tänu osalisteks. Koolitus koosnes teoreetilisest ja praktilisest poolest. Tiia rääkis üldisematest asjadest, mida silmas pidada tuleb, kui reisijateks puudega inimesed. Sven keskendus turvalisele bussisõidule - mida peab teadma ja arvestama bussijuht, kel vedada selline eripalgeline reisijaskond. Kuidas ratastoolikasutaja saab tõstukile, bussi ja sihtkohas jälle maha nii, et kõik osapooled rõõmsad oleksid ja terveks jääksid. Tallinna koja siseõuel harjutati seda kõike praktiliselt Jüri ja Arko näpunäidete järgi. Ka SEBE inimesed istusid tooli, et ratastoolikasutaja tunnetust tajuda.

Kõik neli bussijuhti, kes liinil sõitma hakkavad, harjutasid hoolega Sveni valvsa pilgu all ratastoolide kinnitamist bussis ja tegid Sveniga kaupa, et ta vajadusel neid edaspidigi nõustaks.

Esialgse pildi koolitusest, bussist ja harjutamisest saate fotoalbumist aadressil
http://picasaweb.google.com/wheelchairtaxi/SebeRatastoolibussiKoolitus#
Varsti jõuab mitme fotograafi silme läbi nähtud koolitus ka meie kodulehe pildigaleriisse.

Tänu Vova Bogatkinile, kes kaameraga toimetas, jõudis uudisklipp ja tänasesse ETV2 venekeelsetesse uudistesse. Link uudistele:
http://novosti.err.ee/index.php?2534940

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...