25. september 2010

Tulekahju vist?

Eile õhtul kella 23 ajal tahtsin just magama minna, kui kuulsin mingit kõva automüra akna all. Ja see müra ei tahtnud vaikida. Kuna meie maja on naabrivalve all, siis läksin uurima, et huvitav millised naabrid need sedasi autoga akna all nii hilja õhtul müristavad. Ja mida ma näen. Meie rõdu ees seisab redeliga tuletõrjeauto ja ajab redelit kõrval rõdude juurest 5. korrusele. Toppisin riided selga ja kutsusin poisi kaasa ja läksime vaatama, mis on juhtunud ja ega kuskil ei põle. Ka Arko ajas ennast uuesti selle uudise peale voodist üles ja pani riidesse. Esimene mõte oli, et kui põleb, siis vaja õue minna ja Arko ka ratastooliga kiirest majast välja saada.

Maja ees asja uurides selgus, et redel on aetud maja katusele ning mees kõnnib taskulambriga ringi. Kõrval trepikoja tütarlaps käis ringi mureliku näoga ja peagi saime teada, et preili kass on teist päeva kadunud ja seda see tuletõrjekomando öösel pimedas otsibki. Aga ei leitud ningmees katuselt ronis koos püügivahendiga tühjalt alla. No ma ei tea, kas seda kassi pidi ikka kella 23.30 ajal sealt pimedalt katuselt otsima. Kass kannatab ju paar päeva ära ja seda oleks mõistlik ikka päevavalgel teha. Eks siis täna jätkuvad need kiisukese otsimised. Maja ette oli veel paar mõned inimesed kogunenud ja kui ma aluguses mõtlesin, et ma pilti ei tee sellest sündmusest, siis peale välklambi sähvatusi mitmetest akendest võtsin ka kaamera kätte ja pildistasin kassiotsimist 2 päästeameti autoga. Tundus, et isegi tuletõrjujatele tegi see asi nalja. sest arutaime koos, et kass võis ju hüpata ka mõne teise inimese rõdule. Lihtsam oleks kuulutus maja ette panna, et kass on kadunud. Minu uni oli igatahes rikutud ja ootasin pikalt uinumist. Tavaliselt mul seda muret pole.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...