8. juuni 2011

Tallinna Invakomisjonis

Eile toimus Tallinna Puuetega Inimeste Koja tegevuskeskuses (Endla 59) invakomisjoni koosolek. Seekordseks teemaks olid sotsiaalteenused Tallinnas ja probleemid. Malle Ojamaa andis ülevaate erinevates sotsiaalteenustest ja teenuseosutajatest Tallinna linnas. Mina tegin ettekande invataksost, ratastoolibussi invatakso teenusest ja töötavate ratastooli kasutajate tööbussiringi teenusest. Probleemid olid ka teistel esinejatel - Agne Raudmees, Janne Jerva ja Toomas Urbanik, kes rääkisid isikliku abistaja teenustest, ühised - puuetega inimeste arv tõuseb Tallinnas iga aasta 1000 inimese võrra, kuid rahastus nii kiiresti ei tõuse ja nii ongi tekkinud olukord, et raha ei jagu, uusi kliente tuleb juurde, abistaja ja tugiisiku teenusel ootavad inimesed järjekorras, isiklikud abistajad koolis puuetega lastele ei teeni välja miinimumpalka, mis tõttu puudub neil ka haigekassa ravikindlustus. Koduteenustel on tundide arv vähenenud ning transpordikulud abistajale on kallimad, kui saadav tasu. Reguleerimist vajaks invatranspordi korraldus, sest kui koolibuss toob lapse koju kella 15 - 17, siis lapsevanemad sel ajal alles lõpetavad oma tööpäeva.

Arutasime ka siseauditi ettepanekuid ning leidsime, et kutsume kokku töögrupi ja Jüri Järve koostab selleks ajaks oma kalkulatsioonid ja arvestused. Probleemiks peetakse invabussi taksoteenuse pooletunnist ja tunnist sõitu, mida Jüri soovib teiste linnade eeskujul kilomeetri või minuti põhiseks viia. Eks me siis arutame seda asja tulevikus ja võtame kokku Tallinna plussid ja miinused. Arutati ka Tallinna sotsiaalhoolekande arengukava koostamist ning tõenäoliselt enne aastavahetust saavad ka puuetega inimeste ühendused sellega tutvuda.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...