30. juuni 2011

ID pileti jamadest.

Imre lõpetas kutsekooli juunis ja nii on homsest talle tarvis õpilasekaardi asemel täismehe kaarti. Enne ostma asumist küsisin igaks juhuks üle, et kas ma ikka õigesti asjadest aru saan. Oligi nii, et kui varem maksis 90päva õpilase kaart kokku 18,53 eurot, siis nüüd maksab 30 päeva kaart 18,72 eurot. Hinnatõus missugune aga piletita sõide eest trahv on veelgi suurem ja sellega ka kohe riskida ei tahaks. Läksin siis panka ja ostsin id-pleti oma lapsele.

Seejärel tegelesin selle probleemiga, kus ostsin oma teada suurele pojale kuukaarti ja valisin tema isikukoodi ja maksin ära selle täishinnaga 30 päeva kaardi eest. Arvuti teatas, etm ine tagasi kaupmehe juurde ja läksingi. Oma pileteid vaadates selgus, et olin hoopis iseendale selle pileti ostnud. Ise korraldasin selle jama ja ise ajasin korda aga olin ikka päris tige selle pärast, sest mida ma teen täishinnaga id-piletiga, kui mul seda puhkuse ajal vaja pole ja pealegi saaksin mina sooduskaardiga sõita, mis palju odavam. Nuputasin paar minutit ja rääkisin iseendaga.

Helistasin e-pileti klienditoele. Sealt juhendati viisakalt kuidas e-kirja saata ja mis seal peab ära toodud olema. Sealt öeldi ka, et kui soovin isikukoodi muutmist, siis tuleb vastus 5 tööpäeva jooksul. Appikene pojal vaja homme sõita ja mitte oodata 5 päeva. Õnneks tuli juba paari tunni jooksul vastus, et id-kood on muudetud ja pilet homsest olemas. Kiidan teenidajaid, kes asja ruttu korda ajasid. Mina olen sellise asjaajamisega vägagi rahul.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...