14. juuni 2011

SEBE-l 3 ratastoolibussi

10. juunil 2011 esitles AS SEBE 2 uut linnadevahelist liinibussi. Vajalik on ettetellida vähemalt 48 tundi. Need, kes sõitnud on rahul.

SEBE Ratastoolibuss tähendab tavapäraste mugavustega kaugliinibussi, milles saab sõita ka ratastoolis reisija. Bussis on igapäevaselt olemas koht ühele ratastoolile.

Sõiduplaan. Ratastoolibuss sõidab iga päev liinil 86 Tallinn - Tartu - Võru. Võrust väljub buss hommikul kell 7:00, Tartusse jõuab kell 8:15 ja Tallinnasse kell 10:45. Tallinnast väljub buss kell 16:15, Tartusse jõuab 19:00 ja Võrru kell 20:15.
Vaata ka detailset sõiduplaani

Lisaks on veel 2 ratastoolibussi, millega on võimalik sõita peaaegu igale poole, kuhu sõidavad SEBE kaugliinibussid, st saadame bussi sellele liinile, mida liikumispuudega inimene vajab, kas näiteks Tallinnast Narva või Haapsallu, Tartust Pärnusse või Rakverre. Enda soovist tuleb lihtsalt varakult märku anda.

Pilet. Ratastoolis reisijal peab olema pilet. Tasuta reisivad puudega lapsed ning sügava puudega 16-aastased ja vanemad isikud. Tasuta sõidu õigust tõendab vastav dokument.

Koolitatud bussijuhid. Ratastoolibussi bussijuhid on läbinud liikumispuudega inimeste abistamise ning ratastooli tõstuki käsitlemise koolituse, lisaks harjutanud ökonoomset-sujuvat sõidustiili.

Eelbroneering. Ratastoolikoht on vajalik ette broneerida hiljemalt 48 tundi enne soovitud reisi väljumisaega. Broneerimiseks on vajalik teatada reisija nimi, kontakttelefon, ratastooli tüüp, vajadus tava bussiistme järele, saatja olemasolu ning reisi algpeatus ja lõpp-peatus. Liini nr 86 broneeringuid võtavad vastu ja kinnitavad Võru liikluskorraldajad telefonil 786 8721, 525 0070 või e-postil dispetser-voru@sebe.ee

Tõstuki kasutamine. Tõstuk asub bussi keskmise ukse juures või bussi tagaosas. Reisija pealeaitamiseks bussijuht avab ukse, seab tõstuki valmis ning tõstab reisija õigele kõrgusele. Edasi liigutatakse ratastool sobivasse kohta ning fikseeritakse kinnitusrihmadega bussi põranda külge kahest või neljast kohast. Reisija koos ratastooliga kinnitatakse lisaks ka turvavööga.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...