29. oktoober 2013

Tormituultest ja kahjudest

Sel aastal hoiatati ikka põhjalikult ette, et tulevad suured tormituuled. Võrreldes 2005.aasta jaanuarikuu tormidega on ikka õppust võetud ja teavitamine toimib.  

Ja nii need tormituuled ulgusid akna taga ja vihm krabistas aknaplekil hilisõhtust hommikuni. Hommikul selgus, et tormikahjudes oli murdunud 2 noort puud, mis umbes minu pikkused. Pooleks murdunud just sealt, kust need istutamistokid lõppevad. Kui tavaliselt murduvad suured ja vanad pehkinud puud, siis meil võttis torm murda noori poopuid (sarnased pihlakatega). Nii kurb, sest olid kenad punaste marjadega noored puud. 

Arko juba kartis, et äkki lendavad ehitusmaterjalid majade vahel, kuid ainukeseks asjaks, mis lendas oli auto küljesahtlist õhku paiskunud kilekott. Uudiseid on kajastanud tormiblogid ning kahjustused on ikka olnud lääne- ja lõunapool kohutavalt suured, elektrikatkestus oli üle 63 000 majapidamises. Linnaelu on ikka turvalisem ja elekter on ka olemas. Akna taga kohiseb endiselt ja on märgata tuule vaibumise märke. Ilm on soe ja lund ei ole veel enne novembri algust oodata. Seniks teeme ahjupraadi ja keedame kartulit ning ongi kodus soe ja hea koos perega olla.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...