3. jaanuar 2014

Trahv invaparkimiskohal valesti parkijatele

Avastasin aasta viimase päeva uudise invaparkimiskohtadel valesti parkijate trahvimisvõiamluse kohta. Minu arvates võiks nende summadega toetada puuetega inimeste MTÜsid proektide elluviimisel ja kommmunaalkulude eest maksmisel! Minu arvates kindlasti peaks neid invaparkimiskohti rohkem olema, samuti paremini märgistatud nagu ehitusmäärus seda ette näeb - maas sinisega ja ratastooli märgistusega ning kindlasti lisatahvel parkimiskoha ees. Ameerikas on kole suured trahvid, vist isegi 500 raha. Ehitusmääruse leiad siit

Ehitusmääruse § 3. Teed ja parklad

(1) Liikumistee ühissõidukite peatumiskohtadeni peab olema ehituslike takistusteta. Vajadusel tuleb näha ette erisõidukite kasutamiseks vajalikud peatused.
(2) Avalikes autoparklates tuleb ette näha 1% parkimiskohtadest invaautodele, kuid mitte vähem kui kaks kohta, kusjuures väiksemates parklates vähemalt üks koht. Invaautodele mõeldud parkimiskohad peavad asuma hoone peasissepääsule võimalikult lähedal ja olema varustatud vastavate tunnusviitadega ning parkimiskohale värvi või muu püsiva materjaliga rajatud piktogrammiga. Invaauto parkimiskoha laius peab olema vähemalt 3,5 m ja pikkus 6,0 m. Kui invaautole ettenähtud parkimiskoht ei saa olla sissepääsu läheduses, võib parkimiskoha laius erandlikult olla 2,5 m, kui vahetult selle kõrval on vähemalt 1,0 m laiune jalgtee. Invaautode parkimiskohtade näited on toodud käesoleva määruse lisas 3.

Mupo: austage invakohtadel parkimisõigust omavaid inimesi 


Aasta viimastel päevadel on Munitsipaalpolitsei Amet saanud ridamisi väljakutseid, kus inimesed on pahased invakohtadel parkivate autoomanike peale, kelle auto esiklaasi armatuuril puudub sellekohane luba. Täna ja ka järgnevatel päevadel, mil tulemas aastavahetus ja õigeusu jõulupühad,  on kaupluste ja ostukeskuste juures palju liikumist ning parkimiskoha leidmine ei ole alati  lihtne.
Mupo palub respekteerida erivajadusega inimesi ja jätta neile mõeldud parkimiskohad vabaks. Alates selle aasta esimesest jaanuarist on Mupo vormistanud invakohtadel valesti parkijatele 403 hoiatustrahvi. Karistus invakohal parkimise eest võib ulatuda kuni 64 euroni. Järgnevatel päevadel hoiab mupo patrull ostukeskuste ümbrust teravdatud tähelepanu all. 

3 kommentaari:

Pets ütles ...

Mainin, et Estonia teatri kõrvalt koristati just invakohad ära ;)

Pets ütles ...

Ja veel seda ka, et Torupilli selveri invakohad on kindlasti alla 3,0 meetri laiad, arvatavasti isegi alla 2,5, oletatavalt mingi 2,2 või nii... seega neid puudujääke igal pool on paksult ;)

Tiia Tiik ütles ...

Seda, et mõnes kohas on ikka alles invaparkimiskohad. Täna veel olid Estonia teatri juures 2 invakohta olemas ja täistatud ka nende infotahvlitega postide otsas.

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...