20. november 2010

Vilistlasena kooli juubelil

18.novembril seadsin sammud koolimajja, sest Tallinna Pedagoogiline Seminar tähistas 75. juubelit ja 20.aastat täiendusõppet osakonnas ja sotsiaaltöötajate õpetamisest Eestis. Konverentsi nimtus oli "Ühiselt tuleme toime 2010", mis oli suunatud 2010. aasta sotsiaalse tõrjutuse ja vaesuse vastu võitlemise aasta märkimiseks.

Avasõnad ütles rektor Koit Nõlvak. Ettekannete esitajaks olid ka vilistlased. Üles astusid Kärt Mere, Julia Visnjova, Elmet Puhm, Erki Korp, Kristel-Liis Kaunismaa, Tõnis Vaik. Päeva teises osas tervitasid meid sotsiaalminister Hanno Pevkur, kes andis õppejõududele üle tänukirjad meie armastatud õppejõududele. Sõnavõttudega astusid üles ka Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti juhataja Valdur Keldrima, Mare Peil ja Maiu Kauber TPSist. Silmailu pakkusid seeniortantsurühm Pihlakobar ja päevakeskuse Tähetorn laululapsed.

Naljakas võib see seik tunduda kõrvalseisjale, et olen seda kooli lõpetanud 2 korda! Seega olen tõepoolest 2-kordne TPS-i vilistlane, mida tõestasid ka lõpupildid kooli 4.korruse koridoride seintel. Seminaris õppisin kaugõppes aastatel 2001 - 2003 sotsiaalhoolduse erialal ja 2003 - 2007 sotsiaaltöö erialal. Mõlemad erialad said õigeaegselt ja heade tulemustega lõpetatud. Olen seal veedetud aastate jooksul õppinud inimesi paremini mõistma, tundma ja hakkanud rohkem armastama oma tööd sotsiaaltöötajana. Rõõm oli kohtuda õpetajatega ja kursusejuhendaja Kai Truusiga ning vahetada tervitusi kursusekaaslaste ja tuttavatega.

Saalis istujatest olid ligikaudu 80% vilistlased. Samas on üle 1600 õpilase saanud koolist diplomi või lõputunnistuse. Meie kooliõpilasi on igas maakonnas, ametiasutustes või ühendustes. Pedagoogilisest Seminarist saadab praktiline haridus on abiks tööl ja elus. Koolil on hea koostöö praktikabaasidega ja üliõpilastest ei tunta puudust eriti viimstel aastatel, kus aastatega suureneb konkurss ja inimeste edasiõppimise ning hariduse saamise soov. Kahju, et meie omasid nii vähe oli aga positiivne kogemus oli ikka ja mälestused koolimaja klassidest, treppidest ja sööklast, mis olid saanud värskendust ning nüüd erksamates toonides. Aeg lendab. Minu lõpetamisest möödub veebruaris juba 4 aastat. Kohapeal kohtasin mitmeid sotsiaalalalt tuntud inimesi, kelle kohta ma varem ei teadnud, et nad TPSi vilistlased on. Päev lõppes koolisööklas ühise tordi ja kringlisöömisega.

Palju õnne meile!

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...