22. märts 2013

Kevadise koristuse suurte prügide vedu

Tallinna Raepress saatis välja järgneva teate, mis puudutab paljusid elanikke, kortermaju ja talgulisi, sest kole on, kui prügimäed kerkivad elumajade lähedusse ja sedasi kahjustavad meie elukeskkonda ja ümbrust. 



Suurjäätmete äravedu tuleb tellida eraldi
Kevadise suurpuhastuse käigus veetakse kodudest ning kontoritest prügikastide juurde tugitoole, kappe  ning muud  mittevajalikku suuremõõtmelist kola, lootes ekslikult, et suurjäätmed veetakse ära koos olmeprügiga. Tallinna Keskkonnaamet tuletab meelde, et suurjäätmete äravedu tuleb tellida eraldi. Suurjäätmeteks loetakse jäätmeid, mida kaalu või mahu tõttu ei ole võimalik paigutada olmeprügi mahutisse, nagu mööbliesemed, vaibad, madratsid, kardinapuud, aknaraamid, kraanikausid jms. Suurjäätmete äraveo teenuse tellimiseks on vaja pöörduda vedaja poole, kes tühjendab teie tavakonteinereid. Mainitud teenust pakuvad kõik olmejäätmete veoteenust osutavad ettevõtted. Põhja-Tallinna, Haabersti, Kesklinna ja Kristiine linnaosas pakub suurjäätmete väljaveoteenust Tallinna Keskkonnaamet, ülejäänud linnaosades kas Ragn-Sells AS, Adelan Prügiveod OÜ või Eesti Keskkonnateenused AS. Teenuse tellimisel on vaja hinnata visuaalselt jäätmekogus kuupmeetrites või anda teada, mida te tahate üle anda nt madrats, tugitool jne. Suurjäätmete äraveoteenuse eest tasumine toimub vastavalt korteriühistu üldkoosolekul kokkulepitud korrale, mille järgi tasub suurjäätmete äraveo eest ühistu ja arve jagatakse korterite peale võrdsetes osades või maksab kulu eest korteriomanik, kelle jäätmed ära veeti.
NB!Elanikkonnal on võimalik suurjäätmeid iseseisvalt üle anda jäätmejaamadesse. Mööbel, mis on kasutuskõlblik ,võetakse jäätmejaamas vastu tasuta. Kasutuskõlbmatu mööbli eest tuleb tasuda vastavalt jäätmejaama hinnakirjale. Tallinnas on neli jäätmejaama. Info jäätmejaamade asukohtade ja lahtiolekuaegade kohta on Tallinna linnavalitsuse kodulehel www.tallinn.ee . Jäätmejaamades on võimalik lisaks suurjäätmetele tasuta üle anda ka olmelektroonikat (külmkappe, pesumasinaid, telereid jms). Täiendavate küsimuste korral palutakse ühendust võtta Tallinna Keskkonnaametiga või prügiveoteenuse osutajaga.
Hea teada - Tallinna jäätmejaamad leiad siit

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...