14. detsember 2013

Film puuetega inimestest "Ära karda mind!"

Film, mis räägib puuetega inimeste elust ja olukorrast ja tulevikust. Tasub vaadata. Mina tundsin ära sealt palju tuttavaid ja aktiivseid inimesi. Seda filmi saad vaadata siit.

Minu arvamus peale filmi vaatamist: Eelarvamusi on siiski võimalik muuta ja vähendada. Viimase 25 aastaga on palju muutunud ja  võrdsed võimalused ei ole alti nii võrdsed puuetega inimestele. siin olid sõna sekka öelnud praeguses Eestis tegutsevad puuetega inimesed, vanemad, ametnikud, ajakirjanikud, minister, poliitikud, töötukassa esindajad seda olukorras, kus seda reformi planeeritakse ja mis toob kaasa palju muudatusi ning puuetega inimesed ei tohiks sattuda halvemasse olukorda, vaid tööandjad võiksid ja peakisd rakendama inimesi tööle erinevatel tingimustel, osaajaga, töökeskustes, kodus või avattud tööturul. Lisaks tööle jäävad paljudel puuetega inimestele alles lisakulud abivahenditele, transpordile, isiklikule abistajale, tugiisikule, tööle pääsemiseks kodukohandamisele jne. Kui seatakse aktiivsusnõuded puuetega inimesele tööotsimiseks ja töötamiseks, siis peab ka arvestama, et kõik ei suuda töötada, ei leia tööd või vajavad hoopis hooldust või muid teenuseid oma elukvaliteedi parandamiseks. Inimesi ei tohi ära unustada!  Ka filmist tuli välja, et prioriteet on lapsed. Aga lapsed saavad kord suureks ja siis on ka vaja teenuseid ja abi, sageli kogu eluks. 

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...