19. detsember 2013

Jõulupeod ja pidustused hakkavad mööda saama

Sel aastal nagu eelnevatelgi olen nii palju kutseid saanud, et ei jõuagi igale poole ja sellegipoolest olen ikka palju tegutseda jõudnud. Esmalt meenub puuetega inimeste päeva konverents, siis invaspordiühingu jõulubowling Kuulsaalis, kus sain paremuselt 2. tulemuse 23 inimese arvestuses. Sellele järgnesid Tallinna liikumispuudega inimeste ühingu 25.aastapäev koos jõulupeoga ja nädalavahetusel pimedate ühingu jõulupidu. Pühapäeval käisin koos Ulrikaga Nõmme kultuurimajas linetantsu jõuluopeol, mis sel aastal toimus Kaie Segeri ettepanekul maskiballina. Lugesin kokku ja see oli juba 11. linetantsu jõulupidu Nõmmel. Aina rohkem suudame tantse kaasa tantsida ja sellest üheskoos rõõmu tunda. Meisterdasin selleks otstarbeks isegi maski endale aga sellega prillide peal ei saanud eriti hästi tantsida. 





Nädal algas meie koja töötajate piduliku koosviibimisega, millele järgnes õhtul veel parimate sotsiaaltöötajate tunnustamine Tallinna raekojas. Teisipäeval jõudsin peale taksokomisjoni koosolekut Haabersti osakonna sotsiaaldemokraatide jõulueelsele koosviibimisele restoranis "Talleke ja pullike" - muideks päris lahe koht on Õismäel Nurmenuku peatuse juures. Kolmapäeval õnnestus viibida Inkotoa poolt korraldatud jõulukoosviibimisel, kus kõneles Jaan Tammsalu ja ta rääkis nii kenasti inimeseks olemisest ja hoolimisest, et kohe liigutuspisar tuli silmanurka. Mul oli võimalus temaga täna taas kohtuda ja teda tänada selle kõne eest isiklikult. 

Tänase tööpäeva lõpus olin autopiloodi peal, sest küsisin automaatselt inimestelt, kes minu kabinetti astusid, nime, kuigi poleks pidanud. Ahhahhaaa... Piinlik hakkas pärast aga vabandasin. Nagu blondide värk ja sellele järgnes meie majas pidulik jõulukontsert puuetega inimestele koos Jaani koguduse õpetaja Jaan Tamsalu kõnega, millele järgnes Jaani koguduse lastekoori esinemine koos Kullo flöödiringi õpilastega. Ja see pole veel kõik, sest õhtul käisime perega Saku Suurhallis "Jõulutsirkust" vaatamas. Naerda sai ja koeri, kasslasi, hobuseid ja merilõvisid näidati aga kaameleid, eeslikuid ja laamasid ei tutvustatud. Kloun tegi tola ja naerutas rahvast publikust leitud meeste abil. Lootsin paremat ja mind täiega häiris see, et paljud inimesed kogu etenduse ajal ringi kõndisid. Ma ei tea miks see nii on aga mind on teistmoodi ja vene ajal kasvatatud. Parimad olid 4 pingviini, keda mängisid inimesed kostüümides ja rahvast oli ikka täismaja.
Homme jälle tööle ja siis hakkama puhkama jõulueelsetest toimetustest välja. Nende suurte käimiste kõrval olen rabanud veel tööd teha ja oma toimetustega olen enam vähem valmis saanud. Mõni pisike asi ja viimane komisjoni protokoll vajab ka tegemist. Tundub, et musta maad ja pimedat aega on sel aastal nii palju, et tuleb jõululambikestel lasta särada ja küünliad põletada. Raamatud ootavad ka lugemist. Sellega üritan tegeleda jõulude ja aastavahetuse vahel. 
Linetantsupildid: Kaie Seger FB. 

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...