28. juuni 2022

Tõukerattaga sõitmisest


Olen paar suve üritanud elektri tõukeratastega sõitmist proovida aga mõtteks see ongi jäänud. Nüüd kui märtsikuus sain kätte oma eelmise aasta enammakstud tuludeklaratsiooni raha, siis Arkol plahvatas idee, et võiksin osta el.tõuksi. Hakkasime erinevaid internetikaubamajasid uurima ja nii jäi silm peale soodustusega rattale. Euronics pakkus tõuksi, mis sõidab 25 km ja kaalub 10 kg. Sellega peaksin toime tulema. Tellisime ära ja panin pool raha juurde. Sinine iludus. Arko tellis poest oranzi munakiivri ka ja läksime koju. Kruttisin nuppe ja harjutasin esikus. 

Siis läksime tänavale ja harjutasin sõitmist ja pidurdamist. Kuna ma ligi 1.8 m pikk, siis juurde ka rattga kõrgus ja tundsin ennast võrreldes teistega pea jagu kõrgem. Jalgratta teel harjutasin tasa ja targu. Podurdamine oli alguses üsna keeruline. Hüppasin hoo vaibudes rattalt maha ja kui inimesed vastu tulid, siis tulin maha ja lükkasin ratast käe kõrval.

Tänaseks olen sõitnud üle 3 kuu. Tunnen ennast kindlamalt. Mõnus on. Eriti siis, kui õues ligi 30 C suvesooja ja tuul jahutab mõnusalt. Olen tõuksiga rahul. Ainult rattad oleks võinud suuremad olla, sest teeservadelt alla ja üles sõites koliseb ja siis hoian kõvasti lenksust kinni. Aku peab hästi vastu ja kiirust saab reguleerida ning vajadusel hoo maha võtta. Arko käis välja põhiarhumendi, et mõtle kui tore on välismaal sõita. Ratast saab kokku panna ja palju ruumi see ei võta. Nii on. Varsti autoreisile koos tõukerattaga.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...