26. detsember 2020

Reisiblogi: Automatk Soome ehk autoga polaarjoone taha 7

  7.päev - 26.juuli 2020, pühapäev


Käes on meie Soome reisi viimane päev. Ärkame metsas ja alustame sõitu Lahtisse. Terviseradadel on jalgratturid ja parklasse juba tulnud 2 autot kuigi kell on alles 9 hommikul. Otsime kohviku, kus sööme crossante ja joome kohvi. Otsime üles suusahüppetorni ja külastame seal kõrval asuvat suusamuuseumit. Selgub, et meile on seal külastus tasuta. Arkot viiakse liftiga 2.korrusele ja trepitõstukiga saab alla keldrisse. Seal on Soome suusaajalugu, varustus, riietus, näidised maratoni toidupakkidest, medalid, meened, kingitused, suusad ja suusakepid,  suusakombinesoonid, fotod suusatajatest jne. Päris huvitav on. Suusahüppemägesid on 3 ja ühe all on bassein. Suur staadion koos tribüüniga on tuttav televiisorist. Rahvast on vähe aga inimesed käivad basseinis ujumas. Hea lahendus ikka välja mõeldud. Sõidame Helsinkisse. Käime poes, pargime auto poe alla parkimismajja. Ostame sööki kaasa ja läheme laeva järjekorda. Kuna on pühapäevaõhtu, siis on autosid palju, mis Soome tuevad, sest eesti kalevipojad tulevad põhjamaale tööle. Kindlasti on ka selliseid turiste nagu meie. Laevale saime kiiresti ja päikesepaistelise ilmaga alustame teed kodu poole. Istume laeva kohvikus, üks onu laulab baaris ja sööme vorstikesi salati ja kartulikrõpsudega. Istume väljas tuule käes ja ootame koju jõudmist. Tallinna jõuame hilisõhtul. Arko on ikka kindlalt autoroolis olnud ja mina kõrval päevikud pianud, mis nüüd ka arvutisse sisse tipitud. Pildid kindlasti meenutavad neid reisimälestusi.

Meie Soome automatk kestis 7 päeva, kiloemtreid kokku oli 3232 km. Reis läks päris kiiresti ja oli tore näha põhjamaa loodust, loomi ja käia külas jõuluvanal. Eks järgmiseid reise planeerime lõuna Euroopasse aga eks näis kas see õnnestub ja saadakse lüpuks ometi kontrolli alla see COVID-19 koroonaviirus või luuakse vaktsiin, mis selle leviku peatab. Meie jäime terveks ja nautisime põhjamaa valgeid öid. Ja põhjapõdrad. Kodus ootas meid kass.
































Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...