28. juuli 2010

Mustsõstra toormoos


Minu puhkuse kolmanda nädala esimesed päevad möödusid marjakorjamisega. Olin Arko kodus Jõgevamaal, Levalas ja noppisin marju. kokku sain 3 ämbrit ja see töö mulle meeldis. Ei seganud mind päikese sära ega kuumus, olgugi, et termomeeter näitas +34,5 C. Vihma meile ei jagunud, läks vihm koos suure tormituulega meist mööda, kuigi Peipsi on 20 km kaugusel, linnulennult. Põud on ja Arko rabab tööd teha. Mina lõbustan ennast marjakorjamisega. Südasuvine tegevus juu.

Tore on istuda nagu kontori inimene ja noppida marju. Mustadsõstrad on pealegi sellised mõnuad marjad, mida saab korjata oks haaval. Ikka venitad oksa nina alla, kui marju ei näe krabada ja paned ämbri alla, sest marjad on nii küpsed. Nagu näppuega katsud, nii kohe sõrmede vahelt ämbri pudenevad. Mõni mari sai suhugi pistetud.

Sai siis neid marju paar päeva puhastatud koos Arko emaga. Panime karpidesse, teeme toormoosi ja lubasime Arko õeperelegi saata, sest nende marjad läksid linnukeste kõhtu veel enne, kui inimesed arugi said. Mustsõstrakooki sai ka söödud. Suvi on tore aeg. Nüüd saumikseriga moositama.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...