11. veebruar 2023

Meie reisiblogi - autoreis Horvaatiasse ja Tsehhist Poola 14

14. päev - 13. juuli 2022

Oleme autoga matkanud juba 2 nädalat. Puhanud, kogemuste võrra rikkamad ja liigume omas rütmis kodu poole. Arko ültes, et sain oma Horvaatia jal isaks Montenegro. Sain küll aga ikka jäi väheks. Need mäed ja meri ja jõõed ja kaunis loodus. Automatkal saab lisaks õsitmisele ka vahepeatuseid teha, puhata, jalutada, süüa ja ujuda. Vahel oleme võtnud erinevad hotellitoad aga on tulnud ka mitmeid õid autos magada. Kui ümbrus on turvaline ja keegi ei kollita, siis saame hakkama. Autosse mahub palju ja saame ka täispikkuses 2 inimese voodi teha. Õnneks pole suurt palavust. Tanklates on toimivad esmased teneused, saab ka ratastooliga WCsse, kohvi juua ja keha kinnitada. Valikut on. Kaubanduskeskuses Poolas on huvitavad riietepoed. Valida on erinevaid soolaseid ja magusaid toite. Kohvi maitseb hea ja saiu ja kooke on palju erinevaid.  
Turistide vastu ollakse viisakad ja heasoovlikud. Turvalisem on ka tanklate parklates. Autojuhti tuleb ka kiita, sest tema on see mees, kellele meeldib sõita. Toiduga on ta leppinud ja pole eriti valinud, etm ida võtta või jätta. kõhud oleme täis sanaud. Kõhuhädasid ega toidumürgitust pole kogenud. 

Eile sai nalja, et tahtsime tankla restoranis tellida pildi järgi. Aga selgus, et seda pole ja teist pole. Küsisin siis, et näidake plaun meile mida on. Nii me steigi saimegi. Enne lauda toomist teatas teenindaja naine, et tema tööpäev saab kohe otsa ja olge head ja makse enne ära, sest toidu valmistamisega läheb veel aega. Läksin kassasse ja maksin ära. Veel oli suppi ja pastat ja muffineid... 

Samme tuleb ka päris palju, kuigi enamus aega liigume autoga. Eile oli samme üle 13 000. Bosnias võtsin vastu töökõne minu asendajalt ja 5 minutit kõne eest tasusin hiljem 6 eurot. Ei maksa tööd teha sellistes riikides, mis ei asu Euroopa Liidus. Arkol oli tahvlis internet sees ja nii ostis see tark masin automaatselt mitl riigipiiril ise päevapileti nii Serbias, bosnias kui ka Montenegros. Jälle targemad. Need riigid ei olnud õldises andmeside pakettides. 

Sõidame Austrias ja Tsehhis ning kl 10.20 jõuame Poola. Kuidagi kodune tunne on. Käimme Lidžis kaubanduskeskuses. Teeme sisseoste, sööme ja sõidame terve pika päeva. Öösel jõuame Leetu. Ööbime kiirtee ääres parkimisplatsil. Konnadekoor laulab akna taga kraavis. Autojuht kuuleb ainult mööduvate rekkate sõidu müra. Öösel sajab vihma. 

Läbisõit 903,6 km. 















  

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...