10. märts 2023

Vana kassi lood 5: kassiga tervisekontrollis

Pole kaua kirjutanud meie 15aastasest kassist, et kuidas vanal kassil läheb. Kass elab hästi. Nagu vanaproua. Sööb ja magab päeval ja öösel sööb, jookseb ringi, kratsib mööblit... Jah meie toolid ja nahktugitool ja diivan on hävinenud kassiküünte all. Kuna kassil on diabeet, siis süstin teda hommikul kl 8 ja õhtul kl 20. Vahel mõõdan veresuhkrut kõrvast aga kuna kassile teeb valu nõelaga kõrvadest torkimine, siisloomaarst Hanna soovitas seda teha pigem oma südamerahuks aga igapäevaselt seda vajadust pole. See diabeediravim Lantus pen on selline stabiilne insuliin, mi kassi veresuhkru hoiab normis. Seda isegi siis, kui veresuhkur normis või veidike madalamaks osutub. Meie Kiisumiisul on keskmine veresuhkur 18. Norm on 4-12. Kass on süstimisega ära harjunud ja peale süsti tegemist ei jopokse ta kusagile vaid ronib oma pessa. 





Käisin naistepäeval loomakliinikus ja palusin uut arstivisiiti kassile. Petcits leitigi uus arst Madis Jürgens ja viisin kassi üle pika aja tervisekontrolli. Mässisin kassi kodu fliisteki sisse ja toppisin kassipuuri. Kappasin läbi lume kliinikusse ja kohtusin loomaarstiga. Palusin kontrollida vereanalüüsiga kassi tervisenäitajaid ja soovisin teada kas 2,5 TÜ süstimislahust on jätkuvalt vajalik 2 korda päevas või peaks seda muutma. Soovisin, et kassi paremat kõrva ka vaadata. Tunni aja pärast sain telefonikõne, et võin kassile järgi minna. Läksin. Sain loomaarstilt teada, et kassi verenäitajad on 16 erineva analüüsi tulemusel stabiilsed. Natuke vist stressi tõttu võib mõni kõrvalekalle olla aga üldiselt on kass terve. Kaalub 5,05 kg. Kõrvas on jälle põletik ning arst kirjutas ravimi kõrva manustamiseks ja valuvaigistit 7 päevaks. Minult on küsitud, et kuidas ma aru saan, et kassil kõrv valu teeb. Seda saab isegi paitades aru, sest ta hoiab seda kõrva veidike lontis ja pea ligi. Kui silitan, siis teeb vahel näu. Kõrva katsuda ei lase vaid raputab pead või kraabib tagumise jalaga. Aga aprilli alguses lähen uuesti kassi kõrva näitama. Loomadel pole haigekassat. Protseduur koos vastuvõtuga läks maksma 146,50 eurot. Aga ei saa jätta kassi piinlema. Ta on meil pereliige ja kui vaja ravida, siis tuleb maksta. Lisaks ostsin süstla, insuliini ja ussirohtu, mis kokku maksis 19 eurot. On kuhu oma tuludeklaratsiooni raha panna. Nüüd juba 3.päeva annan kassile ravimeid ja kass näeb parem välja. Selline ongi see vana kassi elu.       

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...