15. juuni 2015

Juksi avastamas ja avamispidustustel majaga tutvumas

Käisin minagi seal avamispidustusel. Sai maja uudistada ja vaadata kuidas seal majas nüüd kolme erineva keskuse töö peale suurt suvepuhkust toimuma hakkab. Igatahes on ruumid kenad, puhtad ja avarad. Eriti meeldisid mulle uste lahendused ja töötajate avatud ruumid suurte klaasseintega. On läbi mõeldud see töötajate  ja klientide seisukohaalt. Silma riivas see, et kuigi majal on juba vanast ajast kaldtee, siis treppide esimesed ja viimased astmed olid märgistamata ja majas ei näinud inva-wcd, kuigi tänapäeval peaks see lahendus olema nn igaks juhuks või võrdsete võimaluste jaoks. Ju siis seda ei peetud veel vajalikuks ja loodetakse, et selliseid kliente ja külastajaid ei käi kohal, kes seda vajaksid. Paraku näitab igapäevane elu, et nii kliiendid kui töötajad võivad viga saada traumade korral või kimbutab mõni haigus, mis ei luba mööda treppe astuda. No elame ja näeme. Rahvast oli päris palju kohale tulnud ja lindi läbi lõikamine ja muusikalised vahepalad olid ilusad. Ilm kohe soosis õues avamist. 

Raepressi 12. juuni 2015 uudis koos piltidega: 

Avati tugikeskuse Juks uued ruumid
Täna avati pidulikult Tallinna hoolekandeasutuse Juks uued ruumid aadressil Kadaka tee 153. Hoone mitu aastat kestnud renoveerimine on lõppenud, võimaldades kokku kolida  linnas laiali asunud üksused  ning pakkuda klientidele senisest paremaid tegevusvõimalusi.

Ühtlasi viidi sellega lõpule Tallinna Lastekodu hoone renoveerimisprojekt, võimaldades sinna koondada Tallinna Tugikeskuse Juks kogu tegevus, lisaks alustab renoveeritud ruumides tegevust Kopli Ametikool kutseõppega Juksi klientidele. Seni linna erinevates piirkondades tegutsevad üksused koondatakse ühte hoonesse, kus hakkavad koos asuma nii Juksi arendus- kui töökeskus.
Tallinna abilinnapea Merike Martinson avaldas heameelt, et valminud on väga oluline objekt, olles tõhusaks panuseks puuetega inimeste elukvaliteedi parandamisel linnas. „Mul jääb süda rahule, et just tänavu, mil meie linn on pööranud suurema tähelepanu puuetega inimestele, võime nii olulise ehituse valminuks lugeda ja pakkuda Juksi noortele tegutsemiseks senisest  hoopis paremaid tingimusi,“ märkis Martinson. „Kui aastaid tagasi käisid meie tugikeskuse töötajad eelkõige Soomes õppimas, kuidas antud noortega tegeleda, siis täna on vastupidi. Nii mõndagi käiakse meilt õppimas ja tunnustavalt vaatamas – nagu näiteks see kunstivaldkond, mida noored koos oma vapustavate ja hingeliste juhendajate abil loovad. Täna on Tugikeskus JUKS meie hoolekandeasutuste lipulaev – sarnast suurt keskust mujalEestis  ei ole.
 
Tugikeskus Juks A-korpuse II etapi remonttöödega alustati mullu detsembris. Renoveeritud üldpind on 2212,5 m2 ja töid teostas Koda Ehitus OÜ, projekti autor on FP Arhitektuuribüroo. II etapi maksumus koos käibemaksuga on 570 580 eurot, millele lisandub 100 000 eurot sisustuse hankimiseks. Keskus Juks pakub praegu  keskmise ja raske vaimupuudega noortele  kaitstud töö, töötamise ja igapäevaelu toetamise, sotsiaalnõustamise ja ööpäevaringse hooldamise teenust. Kadaka  tee 153 ruumides töötab  päevarühm  autistlike joontega noortele ning seal asub  ka ööpäevaringset hooldamist vajavate  vaimupuudega isikute inimeste grupp. Tugikeskus Juksi kolimisel Kadaka tee 153 hoonesse vabanev hoone Pihlaka tänaval kohandatakse uuesti lasteaiaks;  Ehitajate tee 82 hoonesse tuleb noortekeskus, lisaruume saab ka sotsiaalkeskus. Keskus on tegutsenud 21 aastat. Praegu pakutakse tegevusi 116 kliendile ning töötajaid  on 54.

















Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...