4. juuni 2015

Turistide kaebused, mida on naljaks lugeda

No ikka on naljakaid inimesi maa peal koos oma murede ja rõõmudega. Naerma ajab, kuid eks erinevate inimeste ootused ja lootused on muljetavaldavad. Tõepoolest tundub meie jaoks imelik kui poed on kinni või meres on kalad, kes segavad ujumist. Soovitan lugeda seda Delfi reisiartiklit:

Turistide kõige veidramad kaebused: rand oli liiga liivane, vees ujusid kalad!


Reisijuht.ee 03. juuni 2015 08:10
Millega ei ole rahul ärahellitatud lääne turistid? Selgub, et liiga liivase rannaga (või polnud liiv nii valge kui brošüüris), lapsi hirmutasid meres ujuvad kalad ja kohalik kaupmees oli liiga laisk, et siesta ajal teenindada.
Allolevad kaebused saabusid rahvusvahelisele reisifirmale Thomas Cook Vacations ja on pärit maailma ühe vanima reisifirma (pakub teenust alates 1841. aastast) ning ABTA ühisest küsitlusest. Selles said kliendid südamelt ära öelda, mis neile puhkusereisi juures ei meeldinud ja mida nad oleksid oodanud reisifirmalt.


1. "Oleksite pidanud reisibrošüüris hoiatama, et kohalikes poodides ei müüda õigeid vanillikreemiga küpsiseid või ingveripähkleid."
2. "See on kohalikest Puerto Vallarta poeomanikest laisk sulgeda oma poed pärastlõunal. Mul oleks tavaliselt just siesta ajal vaja midagi ostma minna - sellised poesulgemised tuleks ära keelata."
3. "Puhkuse ajal Indias Goas avastasin pahameelega, et peaaegu kõik restoranid serveerisid toitu karriga. Mulle aga ei meeldi vürtsikad toidud."


4. "Broneerisime ekskursiooni veeparki, aga mitte keegi ei öelnud meile, et peame kaasa võtma oma ujumisriided ja rätikud. Eeldasime, et need on ikka hinna sees."
5. "Rand oli liiga liivane. Pidime pärast kõik asjad ära puhastama, kui tagasi hotellituppa jõudsime."
6. "Meie meelest polnud rannas liiv selline, nagu reisibrošüüris. Teie brošüür näitas, et liiv on valge, aga tegelikult oli see rohkem nagu kollane."

7. "Topless-päevitamine tuleks rannas ära keelata. Minu mehe jaoks oli see väga häiriv, ta soovis rannas siiski puhata."
8. "Mitte keegi ei hoiatanud, et vees on kalad. Lapsed olid väga ehmunud."
9. "Kuigi reisibrošüür lubas, et on olemas täisvarustuses köök, puudus sealt siiski munalõikur."
10. "Läksime puhkama Hispaaniasse ja meil tekkis probleem taksojuhtidega, sest nad kõik olid hispaanlased."
11. "Maanteed olid ebaühtlased ja konarlikud, nii et me ei saanud bussis teel hotelli kohalikku reisijuhti lugeda ja jäime teadmatusse paljudest vaatamisväärsustest, mis oleksid meie reisi lõbusamaks teinud."
12. "Meie lend Jamaicalt koju Inglismaale kestis üheksa tundi. Samal ajal said ameeriklased koju kolme tunniga. See tundub täiesti ebaõiglane."
13. "Võrdlesin meie ühe magamistoaga sviiti sõbra kolme magamistoaga sviidiga ja meie oma oli siiski tunduvalt väiksem."
14. "Seal oli liiga palju hispaanlasi. Hotelliadministraator rääkis hispaania keelt, restoranis oli hispaania toit. Mitte keegi ei hoiatanud meid, et seal on nii palju välismaalasi."
15. "Me pidime paati ootama väljas ja seal ei olnud konditsioneeri."
16. "See on teie kui reisikorraldaja kohus hoiatada meid lärmakate ja ebaviisakate külastajate eest juba enne reisi."
17. "Mind hammustas sääsk. Reisibrošüür ei maininud sääski."
18. "Minu kihlatu ja mina küsisime kahe voodiga tuba kui broneerisime, kuid meid pandi ühe laia voodiga tuppa. Peame nüüd teid vastutavaks ja soovime hüvitist, kuna jäin rasedaks. Seda poleks juhtunud, kui oleksite meid paigutanud kahe voodiga tuppa, nagu soovisime."
Milline on sinu või reisikaaslaste kõige meeldejäävam probleem, mida oled palunud reisifirmal lahendada? Kirjuta kommentaaridesse.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...