22. mai 2016

Reedel arutleti Viikingite külas Tallinna hoolekande süsteemi üle

Raepress uudistest käis kaläbi, et meil toimus arendusseminar 20. mai 2016 ja osalesin seal minagi.
Viikingite külas arutletakse Tallinna hoolekande süsteemi üle
Täna toimub Viikingite külas Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti poolt korraldatud iga-aastane traditsiooniline hoolekande arendusseminar, mis on suunatud Tallinna sotsiaalhoolekande süsteemis töötavatele inimestele.
 
Seminari avas Tallinna abilinnapea Merike Martinson. „Sotsiaalhoolekanne on pidevalt arenev eluala. Sotsiaaltöö maht ajas aga ainult kasvab ja töötajate koormused aina suurenevad. Paraku, ei vastanud sotsiaaltöötajate palk vastutusele ja töömahule, mida need tublid inimesed teevad, heameel on nüüd tõdeda, et töötasud Tallinnas 1. juulist ka tõusevad“. ütles Merike Martinson Raepressile.
Seminaril esines ettekandega sotsiaalministeeriumi asekantsler Rait Kuuse, kes rääkis teemal „Sotsiaalkaitse tulevik – väljakutsed ja lahendusteed“.  Veel räägiti kavandatavast Tallinna uuest arengudokumentide menetlemise korrast ja uuest Tallinna arengukavast, anti ülevaade hoolekande arendusgrupi tööst.
Täna on kavas veel grupitööd.

Peale pikka tööpäeva oli ka võimalus minna matkale ja proovida kirvest, oda ja vibu visata ja tutvuda siniallikatega, konnatunneliga ja näha kuidas töötab kiviheite masin. Tore ja nalajakas oli kui keset ettekannet jalutas sisse nn külalisesineja - kana. Hiina jooksupardid olid ka armsad. Kosutav töine päev oli koos töökaaslastega ja arutelud, ettekanded olid asjalikud. Tallinn areneb igas suunas ja areneb kiiremini, kui ääremaad. Rohkem rahvast, võimalusi aga kõlama jäi Raivo Saadi mõte: ligipääsetavus ei ole ainult puuetega inimestele vaid on riiklik ja üldine võimalus liikumiseks lastest eakateni. Tallinnas on olemas ametnik, kes selle eest igapäevaselt hea seisab. Seniks liigume ja teeme paremini, et pärast ei peaks hakkama ümber ehitama ja parandama, sest see on oluliselt kulukam.  Pigem küsida juba algses ja  arvestada võrdsete võimalustega kõigile.














 





Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...