2. juuni 2016

SKA otsib nõustajaid, kes aitavad puuetega inimestel dokumente täita

Sellist infot jagas FBs Kuulmisabi kogukond. Edastan selle siia.
Lugupeetud puuetega inimeste esindusorganisatsiooni liige! 02.06.2016
1. juulist 2016 käivitub töövõimereformi teine etapp, mis muudab töövõime ja puude raskusastme tuvastamise metoodikat ja rahalisi toetusi. Senise töövõimetusprotsendi tuvastamise asemel hakkab Eesti Töötukassa hindama töövõimet ja töövõimetuspensioni asemel hakatakse maksma töövõime toetust. Sotsiaalkindlustusamet jääb endiselt tuvastama puude raskusastet ja maksma puuetega inimeste sotsiaaltoetuseid. Töövõimereform käivitub järk-järgult ning aasta lõpuni kehtivad üheaegselt vana ja uus süsteem, mis võib omakorda tekitada puuetega inimestes segadust. Püüdes vältida asjaolu, et inimesed satuvad segadusse ja Sotsiaalkindlustusameti infotelefoni liinile on raske pääseda ning klienditeenindustes on pikad ooteajad, oleme igati püüdnud levitada inimestele muutuva süsteemi kohta sõnumit, et keda, kuidas ja millal plaanitud muudatused puudutavad.
Samas on meieni jõudnud info, et tihti on just puuetega inimeste organisatsioonid need, kes aitavad inimestel uutes regulatsioonides orienteeruda ning nõustavad ja juhendavad vajalike taotluste täitmisel. Kui Teie piirkondlikus organisatsioonis on selliseid inimesi, kes on juba tegelenud nõustamisega ja nendel inimestel on soov ja valmisolek abi vajajaid töövõime hindamise ja puude raskusastme tuvastamise taotluse täitmisel nõustada ja abistada, siis palun andke meile sellekohast tagasisidet. Sotsiaalkindlustusamet pakub omapoolset abi koolituse (videokoolituse) ja infomaterjalide näol, kuid võib olla on veel mingeid ressursse, mida vajate ja mida meie ei oska täna kohe nimetada.
Teie oskusliku abistamise tulemusena kiireneb puudega ja vähenenud töövõimega inimese jaoks taotluste menetlemise aeg, inimene saab kiiremini kätte otsused ja talle määratud toetused.
Ootame Teie tagasisidet 7. juuniks, aadressil merlin.murumets@sotsiaalkindlustusamet.ee
Lugupidamisega
Merlin Murumets
Ekspertiisi ja sotsiaaltoetuste juht
Sotsiaalkindlustusamet

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...