24. mai 2017

Infot puudega inimeste parkimiskaartide kohta

Selline info laekus Sotsiaalkindlustusametist.

Head omavalitsused!
Anname Teile märku, et Sotsiaalkindlustusamet pikendab tööealiste inimeste puude otsuse tähtaega, et inimesed ei jääks ilma puude staatusest ja sotsiaaltoetusest. Tähtaega pikendatakse maksimaalselt kolme kuu võrra neil juhtudel, kus taotluste menetlemine viibib kauem kui seaduses ettenähtud. Teatud juhtudel läheb nii töötukassa kui ka sotsiaalkindlustusameti otsuste tegemine üle seaduses lubatud tähtaja. See tähendab, et inimese uut otsust ei pruugita jõuda teha enne inimese varasema staatuse aegumist. Et inimesed ei jääks hindamise ajaks sotsiaaltoetuseta pikendab sotsiaalkindlustusamet inimese varasema otsuse tähtaega maksimaalselt kolme kuu võrra. Kui andmed puude otsuse tegemiseks on olemas, teeb sotsiaalkindlustusamet uue otsuse, mis muudab vana kehtetuks.

Sellega seoses võib juhtuda, et need inimesed, kes on kohalikus omavalitsusest taotlenud puudega inimese parkimiskaarti, tulevad oma parkimiskaarti omavalitsusse pikendama.
Sotsiaalkindlustusamet võtab inimestega ühendust ja selgitab muudatust. Ka oleme palunud inimestel, kes soovivad parkimiskaarti pikendada, võtta kaasa sotsiaalkindlustusameti saadetud teavituskiri. 

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...