1. juuli 2017

Tantsupeol Mina jään! Pidu ja puhkus vihmas

Küll on tore see, kui meil on ikka palju lapsi ja noori, kes armastavad liikuda, tantsida ja laulust ja
muusikast rõõmu tunda. Nii see ilmgi ei lase tantsupidu segada. Reedel, juunikuu viimasel päeval käisime peaproovi vaatamas. Kuna mina sain Arko saatjana ilmapiletita sisise, siis kinkisin ma oma pileti meie pere kõige nooremale. Nii sai Fredy Markus koos emaga tulla elu esimesele tantsupeole. Emps Tiina tegi ettevalmistused ära ja lubas poisile, et lähevad tantsupeole, kus on palju lapsi ja toredat muusikat. Mina, vanema ja targemana õpetasin, et jätku auto Sikupilli Prisma parklasse ja, toppigu poiss kärusse ja tulgu mäest jala alla. Et mis see veidike jalutamist ikka on. Ei osanud meie ette oodata, et nii palju vihma ja kõledat tuult jagub reede pärastlõunasse. Rahvast tuli ja tantsijad koos oma saatjate ja tantsuõpetajatega kogunesid rühmadesse. Küll oli tore imetleda neid kuulekaid ja hästi kasvatatud lapsi. Kõik heatujulised, piduriietes ja ootusärevil, et kohe saab peole.
Kuna mina olen oma elus nii harva Kalevi staadionil saanud käia, siis ajasin sektorite numbrid segi ja kõndisime 0 sektori asemel 14 sektorini ja sinna me seisma jäimegi. Fredy saabus ka emaga kohale ja tulid meie kõrvale seisma, sest küll kodus jõuab istuda. Poiss ei lasknud valjul muusikal segada ja põõnas mõnuga lõunaund kuniks ema ta üles aja ja müüri peale istuma sättis. Video on FBs minu seinal(link). Parim oli see, et algas suur puhkus minul ja Arkol ning märjad riided sai kodus kuivama panna ning alustada puhkuseplaanide elluviimisega. Mina jään, käin ära ja tulen tagasi. Koos Arkoga. Tahaks sooja suve ja soojale maale. Seniks saadame juuni ära ja võtame juuli vastu. Vihmas, tuules, varsti ka päikeses.
Oli ilus tantsupidu, etendus oli huitavalt üles ehitatud ja alanud suure vihmasaju käes otsisid paljud vihmakilesid, sest vihmavarjud olid keelatud.Kahju oli lastest, eriti võimlejatest, kelle valged õhukesed riided märjaks said ja tüdrukud lõdisesid nagu valged luiged aga tantsisid vapralt edasi.
Tantsu- ja lauupeo pealkiri oli "mina Jään!" ja tore on mõelda, et eesti rahvariided, tantsud ja laulud jäävad. Elagu Eesti tublid noored! Delfist näeb kiire videoülevaate (SIIT) tantsupeost, nendest taantsijate tulemisest ja minemisest.



 




















Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...