26. august 2013

Invaparkimisega tegeleb mupo

Selline tore uudis siis, et viimaks ometi on MUPO hakanud tegelema valesti parkimisega invakohtadele. Minu arvates peaks kontrollima ka neid invaparkimiskaartide kasutajaid, kellel puudub liikumispuue või kas ikka kaarti kasutatakse liikumispuudega inimese transpordiks või aetakse hoopis omi asju, sest magus on invaparkimist korraldada tasuta linnatänavatel ja kõnniteedel. See invaparkimise kaardil olev ratastoolimärk tähendab rasket liikumispuuet ja eeldab abivahendi kasutamist. Praegu on nii, et vahel harva märkab liikumispuudega inimesi linnas, kuid invaparkimiskaarte on autoakendel hulgi. Seda olukorda aitab parandada parkimiskaartide andmebaasi loomine nii, et üle Eestiliselt saab kontrollida kellele kaart kuulub ja kas seda inimest ikka tuuakse ja viiakse autoga või on see inimene üldse kodus ja tasuta invaparkimist kasutavad kõndivad inimesed. Invaparkimiskaart peaks olema eelkõige ratastoolikasutajale ja autojuhile, kes vajab laiemat kohta, et abivahendisse ümber istuda.Väärkasutamist vähendab kaartide kehtetuk tunnistamine ja trahvimine - see tagab tagajärgede eest vastutamise.


Raepress, 26. august 2013 teatas Mupo: Invakohtadel parkimine on muutunud probleemiks

Munitsipaalpolitsei Amet on mures uue süveneva rikkumistrendi pärast  –autoomanikud pargivad  täiesti süüdimatult oma kaupluste, toitlustusasutuste, meditsiiniasutuste parkimisala invakohtadele.   Ainuüksi möödunud nädalavahetusega trahvis mupo patrull kahtteist rikkujat, kusjuures tegemist oli pisteliselt toimunud kontrollkäiguga Lasnamäe piirkonda.  Kui sinna juurde lisada suulised hoiatused ja märkused, siis on tegemist mitmekordselt suurema arvu eksijatega.



Menetlusosakonna vaneminspektor Aleksandr Kuke sõnul ongi kõige hullem olukord kaubanduskeskuste ja suuremate kaupluste juures. „Inimesed pargivad varsti oma auto vist lausa  kaupluse fuajeesse,“ ei jõua inspektor ära imestada. „Peaasi - ikka lähemale sissekäigule ja selleks on kõige mugavamad just invakohad. Samas on 20 meetrit eemal vabu parkimiskohti küllaga.“



Ainuüksi kaheksa kuuga  on mupo teinud juba 219 hoiatustrahvi invakohtadel valesti parkinud sõidukiomanikele. Keskmine hoiatustrahvi suurus on 20 eurot, kuid  trahv konkreetselt teolt tabatud invaautot parkimisel segava takistamise korral võib see ulatuda 60 euroni. Algaval nädalal võtab mupo invakohtadel parkimise erilise tähelepanu alla ja palub kõigil sõidukiomanikel järgida liikluseeskirju tähelepanelikult. Eriti aga respekteerida neid, kellele invakohad tegelikult mõeldud on.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Et MUPO on sellise üritusega tegelema hakanud, on väga kena. Sellise küsimusega tegelesid aselinnapea Ants Leemetsa initsiatiivil ka TLIÜ aktivistid pildistades parkijaid.
Tõesti oli olukord siis stabiilsem kui käesoleval ajal. Oma kogemused -püüdsin korra ühe maasturi roolis istuva tibi tähelepanu juhtida kohale, kuhu auto paigutas. Tibi kaaslane tormas autost välja, juhuslikult sain auto ukse lukku vajutada ja ukselingi purunemisega riskides kergelt kallaletungijat müksates autoga ära sõita.

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...