13. august 2013

Tagasi Prantsusmaa reisilt

Sõbrad - mina ja Arko oleme oma Prantsusmaa tuurilt tagasi. See oli mega - 18 päevaga 12 riiki, mõni neist korduvalt ja 8429 km läbisõitu. Maad, mis autorataste alt läbi vuhisesid läbimise järjekorras (sinna ja tagasi) : Eesti - Läti - Leedu - Poola - Saksamaa - Madalmaad/Holland - Belgia - Prantsusmaa - Monaco - Itaalia - Sveits - Austria - Tsehhi - Poola - Leedu - Läti - Eesti! Meelde jäävad kindlasti Eiffeli torn, Triumfi kaar, vulkaanimäed, sillad, päikesetõus mägedes ja palverändurid, autopirni vahetus, ujumine vahemeres, raudteemuuseum, jumalaema kirik Pariisis, Amsterdamini kanalid ja paatmajad, palju kultuuri,  viinamarja ja päevalille väljad, lossid, akvaarium, suitsetavad prantslannad koerakeste ja lastega, invaparadiis ja Arko ujumisetranspordi vahend, Milano peaväljak, vanad ja pikimad sillad, tähis taevas ja sinisinine meri, ilutulestik kell 1:30 Monacos, palmid ja jalgratturid, Viini linna 40,5 C kuumus , palju vett ja hobused, ööelu Hamburgis jne ... Muljeid ei suuda nii eredalt edastada. Tahan Prantsusmaale tagasi nii nagu Itaaliassegi.  

Midagi halba ei juhtunud, eesti keelt ei kuulnud kusagil ja oleme vägagi terved, rõõmsad ning puhanud. Ei suuda veel pikemalt kirjutada, sest nii vihmane ja külm sügis on siin koduses Eestis. Ega siis midagi, kui rohkem riideid ja head sööki vaaritada. Mälestused ja elamused jäävad alles mälusse, päevikutesse, fotodena ja see on seda väärt. Kui ainult nii palav ei oleks olnud - Viinis oli kella 17 ajal veel 40,5 soojakraadi ja Arko kommenteeris vaid, et oli see vastu kuumus ikka. Tahan millalgi siia blogisse reisimuljed avaldada ja see saab teoks peagi. Luban, et varsti. Seniks naudime viimaseid puhkusepäevi ja teeme natukene kiireid tööasju. 

Eiffeli torni pilte näed siit.
Parimad pildid said selliseid:



























Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...