29. detsember 2023

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 6

6. päev - 4.11.2023

Täna on laupäev ja meie 2. ekskursiooni päev. Läheme mägedesse. 

Reisibüroo tutvustab bussireisi nii: Tejeda - Valleseco – Teror. Täna sõidame tutvuma saare mägise keskosaga. Hispaania 10 kauneima küla hulka valitud Tejeda asub imelisel mäenõlval, mille panoraamis domineerib saare olulisem tipp ja sümbol Roque Nublo ehk Pilvekalju. Taeva taustal  kõrguva hiiglasliku raidkuju tipus paikneb 80 m kõrgune basaltsõrm. Lähedal asub ka 1580 m kõrgusel kurul asub kivist krutsifiks Cruz de Tejeda, mis tähistab Gran Canaria geograafilist keskpunkt. Edasi läbime Valleseco. Teeme kohalikus restoranis peatuse ka lõunasöögiks (lisatasu eest). Suundume Terori, mis on armas koloniaalstiilis mägilinnake. Valgete fassaadidega majad, nikerdatud puitrõdud ja armsad siseõued. Linnakese pühakojas asub ka saare kaitsepühaku kuju.

 Mägedes vaatega orule on ilus vaade. Tee sinna on käänuline aga kogenud bussijuht saab hästi hakkama. Kas teate miks enne käänakuid ja kurve signaali antakse? Saame teada, et sellepärast, et väiksemad autod ja ratturid bussidele teed andma peavad. Jalgratturid sõidavad küll päris bussi kõrval. Väike valge linnake mägede vahel on armas. Näeme aloe vera kasvandust ja jalutmae linnas. Pärast sööme lõunat mägede resoranis. Edasi kulgeb teekond kaljude vahel ning maitseme kohalikus külapoes kitsejuustu. See ei maitse mulle eriti.Paremini maitseb banaaniliköör. Seda siiski ei osta. Käisime kirikus ja ostsime pannil praadimsieks sobilikku verivorsti. Suveniire ostsime ka. Toit maitseb hästi. Õhtul istume välibaaris, sööme ja kuulame muusikat. Samme 18 897.































































































Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...