28. detsember 2023

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 3

 3. päev - 1.11.2023

Täna on pühakute päev. On ka Tiiu ja Tiia nimepäev. Eelnevad aastad oleme õe Tiiuga teineteisele head nimepäeva soovinud. Nüüd on sellest mälestused ja meenutused. Tiiu onm inu mõtetes, kuigi juba mitu kuud meie hulgast lahkunud. Kurb ikka. 

On 1.ekskursiooni päev. Buss on suur ja mugav, akna alla jätkub naabrilgi istekohti. Minu istekoht on nr 42. Sõidame mägedesse.  

Reisikava lubab järgmist: Aguimes - Ingenio - Las PalmasSaarega tutvumist alustame väikesest mägilinnast Agüimesist. Kitsad labürint-tänavad, traditsioonilised terrakotamajad, rohked kohalikke karaktereid kujutavad skulptuurid - Agüimes võlub oma autentsusega. Linna kohal kõrgub kahe torniga San Sebastiani kirik, mis on heaks näiteks kanaari neoklassitsistlikust arhitektuurist. Lähedalasuv Barranco de Guayadeque on üks saare kauneimaid orge. Siin valitseb lopsakas loodus ja mäenõlvad on täis põnevaid koobaselamuid. Teeme peatuse külas, kus asuvad nii kaljusse rajatud elamud, baar kui ka kirik. Läbime Ingenio, kus asus 16. sajandil suhkru rafineerimise keskus. Sõidame 500-aastase põneva ajalooga pealinna Las Palmasesse. Siinne pisike vanalinn La Vegueta on kantud ka UNESCO maailmapärandi nimistusse. Külastame kirevat Vegueta turgu, näeme uhket Santa Ana katedraali, raekoda, piiskopipaleed. Otsime ka maadeavastaja Kolumbuse jälgi ning vabal ajal on kõigil võimalik külastada kaunilt nikerdatud rõdude ja mitme sisehooviga Casa de Coloni, milles asub Kolumbuse mereretkedele pühendatud muuseum. 

Las Palmas on Gran Canaria pealinn. Teeme linnas jalutuskäigu, peaväljakule, kus asub Santa Ana kirik ja raekojahoone ja väljak, külastame Kolumbuse muuseumi. Pilet on 3 eurot. Turuhoonet vaatame väljaspool ja pärast käime turuhoones sees, kus on palju toitlustuskioske. Sõidame edasi sadamalinna, kus sööme lõunat. Tellime 2 sorti takosid. Härra A tellib küüslauke ja mereande õlis ja meie võtame mohhitod. Ostan väikesest poest vett, sest soe ilm ajab jooma. Edasi kulgeb tee mööda mägiteid. Teeme peatuse ja külastame kärmelt koobasealmut. Meenutab sarnast kui Tuneesias. Lahke perenaine lubab tuppa uudistama. Tal on lastepered külas. Ta on seal elanud 82 aastat. Jõuame väikesesse mägilinna. Teeme ekskursioonigrupiga jalutuskäigu ja giid räägib meile linna ajaloost ja elust. Külastame vana kirikut, mis avatakse kl 16. Pärast istume tänavakohvikus. Seal ees on eesli monument. Lapsed ronivad sellel loomale selga. Mina ka. Eesel on täpselt parkimismärgi all. Hotelli juurde tagasi jõuame kl 17.30. Teeme kiire aga mõnusa ujumise härra Aga ja peale seda läheme linna peale. Istume kohalikus baaris, kuulame muusikat ja sööme pizzat, mis on krõbe ja maitseb hästi. Samme koguneb 20 212. 




















































































 

   



Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...