29. detsember 2014

Kliendid valmistasid 21 tuhat kingikotti

Selline vahva uudis Raepressilt 29. detsember 2014

Hoolekande kliendid valmistasid 21 tuhat kinkekotti
Tallinna Sotsiaaltöö Keskuses tähistati tänavu alustatud kotiprojekti edukaid tulemusi ning tänati parimaid kaasalööjaid,  kotivalmistamist jätkatakse  uuel aastal.
Tänavu märtsikuus alustati Tallinna Sotsiaaltöö Keskuses   kinkekottide valmistamist,  et taastada oma inimeste tööharjumusi ning motiveerida neid tegema midagi kasulikku.
Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse kauaaegse juhi Kersti Põldemaa sõnul õnnestus murda  paljude  hoolekande klientide arusaama õigusest kõike saada ise midagi vastu andmata ning  motiveerida neid panustama kasulikku tegevusse.
„Kliendid said ülesande valmistada aasta lõpuks vähemalt 100 kotti ja kuigi algus oli regulaarsete  tööharjumuste puudumise tõttu keeruline, siis rehabilitatsiooni  osaks muudetud tegevusena suutis see piisavalt kliente innustada,“ rääkis Põldemaa., lisades, et tegevuse juures arvestatakse  klientide  iseärasustega ning kes  füüsiliste või psüühiliste  takistuste tõttu kotitegemisega hakkama ei saa, tembeldavad,  aitavad  töökohta ette valmistada või teevad muud võimetekohast.
Kinkekottide valmistamist alustati  ajalehtedest,  edaspidi leidis  Tallinna Sotsiaaltöö Keskus   head koostööpartnerid ja  materjalina läksid käiku  reklaamplakatid ja  merekaardid, mida loovutasid  reklaamifirma JCDecaux ja Veeteede Amet.
Projekt kestis üheksa kuud. Kokku viidi läbi 260 vahetut tundi klientidega, lisaks iseseisev töö, mille käigus valmis 21 500 kotti.
Kotiprojekti tänavust lõpetamist tähistati  tublimate kotitegijate  piduliku vastuvõtuga, kuhu olid kutsutud ka   koostööpartnerid -  nii materjali annetajad kui  kottide  kasutajad. Kersti Põldemaa jagas parimatele tänukirju ja kingitusi, kuulati muusikat ja söödi torti, mida kaunistas TSK kliendi käsitööna valminud šokolaadist  templi kujutis. Lisaks toimus igas üksuses projekti väike lõpetamine, kus TSK juht Kersti Põldemaa käis isiklikult häid kotitegijaid  kiitmas ja tänukirju jagamas.
Projekti on kavas jätkata uuel aastal ja  Põldemaa rõhutas, et projektist saavad kasu kõik osapooled, nii varustajad, tootjad kui  lõpptarbijad.  „Reklaamifirma ei pea muretsema defektsete toodete hävitamise pärast ning meie kliendid annavad ühiskonnale oma panuse. Organisatsioonid, kellele me kotte jagame, säästavad raha pakendite pealt, kasu saavad ka ostjad, kes ei pea kauba otsmisel maksma kilekottide eest.“
Ühiskondlikus korras valmistatud kinkekotte  on saanud  MTÜ Uuskasutuskeskus, MTÜ Saagu Valgus, MTÜ Aarete Laegas, Tallinna Punane Rist, Tallinna Lastehaigla Toetusfond, Astangu Kutserehabilitatsioonikeskus, Tallinna Puuetega Inimeste Koda, Tallinna Linnavolikogu, Kristiine Linnaosa laat, Peetri Selveri laat jt.

 

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...