10. aprill 2017

Reisiblogi: Egiptuse lood 8. Pildimeenutus Kairo reisist

Kairo on kontrastide linn, oma headuses, ajaloolisuses, rikkuses ja vaesuses. Jah ka sõit sinna oli täis äärmuseid, sest kuidas muidu on igal pool kõrb ja siis teatab giid, et üks ärimees ostis ära 20 km rannaala võileiva hinnaga ja nüüd käib suur ehitus ja iga päev avatakse mitu uut hotelli. Kõrbes on ka tuuleveskid ja palju liiva ja maad, kuhu pidevalt ehitatakse. Samuti kerkivad uued kõrghooned Kairosse. Samas vanad on viletsamad. Ligipääsetavus on minimaalne, sest kõnnitee äärekivid on kõrged. Hotellides on olukord parem aga ega ei saagi iidsetesse püramiididesse või templitesse hakata ligipääsetavust rajama. Samas oleme käinud Arkoga palju Euroopas reisimas ja tavaliselt ikka saab, ilma kandmata, tõstmata, tirimata. Aga Euroopa ja Egiptus pole võrreldavad. Eks seal on nii, et palju on rahvast, eriti turiste ning kes abi vajavad, need ka ise omale abistaja muretsevad.
Veel küsis üks tuttav, et kust ma raha saan. Tegelikkuses käin tööl ja iga kuu panene raha kõrvale. Egituse reisi asemel oli eelmise aasta alguses plaan minna 2 korda Türki ja nii me igal kuul 40 euro kaupa reisiraha üle kandsime, kuid kuna seal maal olid rahutused ja olukord keeruline, siis otsustasime ühiselt reisi ära jätta ning valisime uue sihtkoha, milleks sai Egiptus. Ja ma ei kahetse, sest kogemus oli seda väärt. Turistide eest kantakse hästi hoolt ja valvatakse pingsalt. Kui oleks võimalus veel minna, siis läheks veel. Ei reisiks autoga ringi, vaid ikka valiks korraliku hotelli, milles kõik hinnas ja kui võtaks mõne tuuri, siis ikka reisifirma kaudu. Kahjuks pole maailmas enam endine ja koledaid tegusid juhtub ka meie naabermaades. Oleme siis hoolsad ja hoolitseme ise oma turvalisuse eest. Siit siis veel reisipilte Kairost ja teel Kairosse.  
































































 

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...