1. oktoober 2021

Meie reisiblogi - autoreis Sitsiiliasse 7

 7.päev, 25.juuni 2021

 Otsime kaua piletikassat, et osta autopilet Sitsiiliasse. Seal sadamas oli küll kassa, kuid seal müüdi pileteid ainult jalgsi reisijatele. Sõitsime ühe teise hoone juurde, kuid selgus, et see oli hoopis raudteejaam. Siis tiirutasime veel kuni lõpuks jõudsime päris juhuslikult ühtede väravate juurde, kus abivalmis onu meile asja ära korraldas ja me saime laevale sõita, mis meid pileti järgi Villa San Giovannist üle mere Messina linna viib. Pilet autoga ja koos 2 reisijaga maksis 39 eurot. Algselt soovitas meile Sitsiilias elav eestlane tulla Napoli kaudu Sitsiiliasse, kuid selgus, et see sõit kestab üle 10 tunni ja Arko arvas, et kui tal laevas piisavalt normaalseid ligipääsetavuse võimalusi äkki pole, siis 10 tundi on piin reisida laevaga. Auto on reisi ajal nagu kodu ja seal saab olla vabamalt, tulla välja, käia WCs ja söömas jne. Autogrillis sõime risottot mereandidega ja jõime kõrvale fantat. Maitses hea aga mitte otse ahjust vaid vitriinist.

Broneerisime saarele jõudes hotelli, kuid kui kohale jõudsime, siis selgus, et hoones puudub sel õhtul elekter. Helistan ja sellepeale tuleb kohale meesterahvas koos noore poisiga ja nad selgitavad, et on valmis ratastooliga mehe treppidest üles tassima. Arko ei ole nõus, sest kui pole elektrit, siis pole seal midagi teha, kui teatame, et lahkume. Tänavatel on mingi must prügi maas ja hiljem saame aru, et see on Etna vulkaani tuhk. Oleme kohal ja Etna paistab. Selle seikluse võtame ette homme. Broneerime 1 ööks toa kallis hotellis ja magame välja. Toas selgub, et kuigi on invatuba, siis duššikabiinil on uksed ees ja Arko jaoks om see sobimatu ligipääsmatuse tõttu. Aga hommikusöök on hinna sees. Ootame hommikut. Hotelli nimeks on Plaza Hotel Catania. Oleme kohale jõudnud. Ummikutes istusime ka. Reedeõhtu juu. Tänavatel vihiseb tuul. Õhtud ja ööd on Sitsiilias pimedad. Läbisõit 455 km. 





























Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...