6. juuli 2011

Tantsupidu oli ilus aga sai ruttu otsa

Reedel käisime tantsupeo peaproovil, mis oli tore ja lapsed nii armsad, noored kenad. Kõik ikka rahvariietes või kostüümides, väiksemad pikas rivis käestkinni ja suuremad paarikaupa tantsusammul liikumas. eriliseks osutus kollaste ämbritega tantsunumber ja võimlejad puna-valgetes riietuses. Termomeeter näitas kell 9:30 hommikul Tallinnas +29 C. Kuumus oli kurnav, kuid inimesed olid rõõmsad ja nautisid nii osalejad kui ka pealtvaatajad. Maavillastes rahvariietes oli ikka väga palav ja silma hakkas, et nooremad tantsijad hoidsid seelikusabasid kõrgemal, et natukenegi ennast jahutada, kiiremad lasid sabad alla aga üks õnnestus siiski pildile saada.

Uhke ja hea on olla eestlane ning sellistest ühistest tantsu- ja laulupidudest osa saada. Mulle igatahes meeldis kõik, peale ummikute ja ebakindlate autojuhtide, kes segadusse sattunutena Lasnamäe poolt linna vurasid.
Kui nüüd võrrelda eelmist tantsupidu Kadrioru staadionit ja Lauluväljakut, siis mulle meeldib see esimne rohkme, sest seal on vaade parem ja tantsijate korraldatud mustrid tõusevad paremini esile. Invaparkimine oli ka hästi korraldatud, kuid invawc jäi küll Oru pool küljes kasutamata, sest meil lihtsalt puudus vajaminev raha ja kui küsisin meeskonnalt, et milline raha sinna pilusse panna, ei osanud temagi muud vastata kui osutada sinise infotelgi suunas. Kõmpisin sinna ja peale seda kui üks noorem naine arvutis klõbistas ja teatas viisakalt, et läheb asja uurima, siis ootasin veel oma 10 minutit. Peale seda laususin teisele teenindajale, et nii võib inimene püksi pissida, kui ukse taga seisab aga sisse ei pääse ja samal ajal teised kõnidvad noored ja vanad ja keskealised saavad sisse ja välja traavida. Tasuta. Imelik see ilmaelu. Arko juurde jõudes teatas ta, et mis siin ikka passida, et lähme pidu vaatama. Leidsimegi kesetplatsi hea vaatamise kohad ja nautisime seda tatsuetenduse peaproovi täiega seni, kuni Arko ahhetas, et lind pasandas talle lennu pealt valge pluusi rinnaesise täis. Egas midagi, kui raha tuleb. Vaja vist loteriipiletit ostma minna. Rahvas oli viisakas ja ratastooliga sai päris sujuvalt lauluväljaku all . korruse invatualetti minna ja pärast mereväravatest välja.Pidu ja eesti rahvariided on nii kaunid ja imelised vaadata, et tahaks veel ja veel ja veel näha meie rahvapidusid eriti veel sel aastal, kui Tallinn on Kultuuripealinn 2011.

1 kommentaar:

Tiiu ütles ...

Veel fotosid

http://foto.juriado.com/

:-))))))

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...