2. august 2011

Invatakso osutaja hinnatõus

Kui me 10.juulist kollektiivpuhkusele läksime, siis ei teadnud miskit kahtlustada, et ees ootab hinnatõus aga peale laagrist saabumist leidsin postkastist Priit Kasepalu küsimuse. Saatsin siis küsimuse ka taksofirmale, sest Delfi uudistest tuli välja, et Tulika takso tõstab hinda. Uudistest selgus, et kliente on sellest hinnatõusust informeeritud aga Tulika takso teenuse kasutajad ja mina koordinaatorina ei teadnud veel 17. juulil kavandatavast hinnatõusust rohkemat, kui Delfi uudistest. Sain vastuse järgmisel päeval taksofirmast, et Tallinna linnavalitsusele on saadetud kiri põhjendustega ja asjaga tegeletakse. Eile õhtul siis saabus vastus minu milile, milles teatati, et Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet on sõlminud 29. juulil 2011 kokkuleppe, mille alusel on korrigeeritud sõidutariife, sõidualustamistasu ja ajatariif on jäänud samaks. Tulika Takso hinnakiri on alates 29.07.2011 järgmine: sõidualustamisetasu 2.88 eurot,ajatariif 11.82 eurot, sõidukilomeetri tariif 06.00 – 23.00 0.65 eurot ja öösel 23.00 – 6.00 0.77 eurot.

Kurb on asja juures see, et kavandatav 18 %-line hinnatõus on väga suur just paljudele liikumis- ja nägemispuudega inimestele, sest kliendid saavad selle hinnatõusu tõttu oluliselt vähem invataksot kasutada kuna 32 eurone kuulimiit ei suurene. Sellised hinnaüllatused on puhkuse ajal üllatavad aga kliente oleme kohustatud hinnatõusust teavitama.

2 kommentaari:

Ingrid ütles ...

Oleks miljon küsimust liigeshaige põetamise kohta, kuid küsin vaid ühe.
Voodihaige, kellele põhjustab valusid iga liigutus, kuidas sellist haiget transportida, kui see äärmisel juhul vajalik oleks? Noh näiteks haiglasse viimiseks või elukoha vahetuseks. Invatakso ju valuvaigistavaid süste ei tee ega ka raamihaigeid vist ei teeninda?

Tiia Tiik ütles ...

valuvaigistid kirjutab välja pere- või eriarst. Haiget saab transportida kiirabiga või pöördu kohalikku sotsiaalhoolekande osakonda, kus saad kontaktid teenuseosutaja kohta. Perearstid oskavad kindlasti seda infot anda. Tallinnas saavad ka voodihaiged, keda transporditakse ratastooliga invatakso tõstukiga bussiga haiglasse ja tagasi. Kiirabi osutab lamajatele kanderaamiteenust aga see on päris kallis. Loe lisaks Omastehooldaja käsiraamatust http://www.kuivaks.ee/public/files/ohk.pdf

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...