23. november 2014

Taimetoidu elamused


Sellel neljapäeval käisime taaimetoitu valmistamas ja pärast sõime selle toidu ära. Oli hästi tore õhtu koos töökaaslastega taimetoidu kohvikus Gauranga, mis asub Sikupilli kaubanduskeskuse taga punases telliskivi majas. Kohvikut pidav noorpaar oli hästi sõbralik ja Virgo rääkis meile oma eluviisidest, igapäeva elust ning usust oma elus. Peale vestlust teetassi taga, pesime käed ja suu, vahetasime välisjalatsid ning panime ette põlled. Meie töökate käte abil valmisid valge riis, toorjuust, mahlased aedviljad kastmes, porgandikotletid, kapsa-tomatisalat, kikerhernekommid ja taimeteed. Söögi tegemisel toitu ei maitsta ja seda pühitsetakse altaril koos palvete lugemisega.  
Kuulsime, et lisaks liha menüüst puudumisele on sealt puudu ka kala, sibul, küüslauk, seened ja munad. Toitu tarbivad nad värskelt, st kuni 3 tunni jooksul valmistamisest. 
Maitseainete 
nuusutamise peale läks mul nina tatiseks aga see ei seganud muusika saatel toidu nautimist toredas seltskonnast. Kindlasti soovin ka tulevikus mõndagi huvitavat proovida ja olgu selleks siis läätsed porgandi, lillkapsa, kartulipada või taimetee ingveri, apelsini ja greibiga. Meelde jäi selle pere tänulikkus ja teenimise rõõm. Jah sellised kogemused rikastavad vaimu ja keha ning valgustavad pimedaid novembrikuu õhtuid. Õnne ja rõõmu ning edu nende kohvikus ja elus.     

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...