6. mai 2018

Minu lugu. Tagasi kodus ja täpsemalt erimenüüst 4

On 2. mai 2018 ja ma olen elus ja haiglast koju saadetud. Kui sind tabab lihtsalt öeldes soolteinfarkt, siis peale seda sa hindad oma elu teisiti. Olen saanud uue võimaluse edasi elada ja arstid on minu meelest teinud suurepäraselt tööd. Olen tänulik, et sain abi ja olen elus. Rõõmus, et mu ümber on nii palju oma inimesi, Arko, lapsed oma peredega, õed, Arko ema, sõbrannad ja veel sõpru, töökaaslased jne.  Eks neid ehmatas see haiglauudis samuti, sest tegelikult ma üsna toimekas, liigun palju,  rõõmsameelne ja korralike eluviisidega. Dr Liivakult sain soovitused, et süüa 4-5 korda päevas, alguses vedelat toitu ja mitte kuumalt. Mõnda aega peaksin vältima tooreid puu- ja juurviljasuppi ning gaseeritud jooke. Ja minu peake mõtleb, et vinegreti ei saagi, õunad pole lubatud. Pisar tuli silma, sest mulle maitsevad toorsalatid.  Aga äkki varsti ikka saab. Grillihooaeg ju.
Nii, et programm suveks saledaks. Loomult hea huumorisoinega ja leian võimaluse halva asja juures head nägu teha. Aga nüüd pean õppima uuesti sööma. Tulin juba haiglas mõttele, et kui haiglat toitlustus AS Eesti Eine, siis peaksid olema need menüüd ka kodulehelt leitavad. Otsisin ja leidsin erimenüüde alt faili, milles on detailselt 2 nädala vedela dieedi menüü. Täpselt see mida vaja. Salvestasin telefoni ja rääkisin sellest ka Arkole, sest tema mind hooldab ja süüa mille valmistab. Arko vaatas ja imestas, sest kui tundub, et sellise toiduga võib nälga jääda, siis tegelikkuses pole ma suuteline selliseid koguseid ära sööma. Koht saab täis, ainult enne iga söögikorda soolikad korisevad. Kuna menüü on ees, siis pole muret, et mida süüa teha. Arko teeb mis kirjas, vahel muudame mõnda sööki ja asendama nii, et mitmel päeval sõi kanapuljongit munaga. Aga miks? Sest see oli nii hea. Arko ka proovib mõnda püreesuppi aga tema võtab ikka liha, sinki või vorsti juurde. Mina võtan juurde tablette ja joon puhast Värska vett. Eks nüüd kahe nädala jooksul saan soolikad tööle ja siis lähen jälle üle tavalise toidu peale. Kodus olles avastasin,  et narkoos on muutnud mu silmades väikeseid veresooni ja need on otstest vist lõhkenud. Samas silmad ei valuta aga ega eriti raamatuid lugeda ei taha. Arko tõi apteegist silmatilkasid aga sellest pean vist perearstile rääkima. Aga hea on see, et kehakaal langeb kolinal. 7 päevaga -3 kg. Rannavorm saabub aga jalgrattaga veel sõita ei saa. Taastun. Jätkub..




Kommentaare ei ole:

Kevadpuhkus Türgis 2

Tuba oli väga hea asukohaga, kõik mugavused ja ligipääsetavus ja kohandused ka Arko jaoks. Piisavalt ruumi rõdule pääsemiseks. Muideks kodus...