21. aprill 2010

Mustamäe sotsiaalkomisjonis 21 04 2010

Taas kord olin kutsutud Mustamäe Linnaosa Valitsuse hoolekandekomisjoni. Läksingi. Palju oli taotlusi ravimitele, sest tundub, et retseptga ravimeid mitme kuu või isegi poole aasta kohta välja ostes on kulutused suured. Ka minu tuttav helistas mulle täna ja ütles, et hiilides on kasvanud retseptiravimite hinnad selle aasta alusest. Tervist saab ja tuleb rohkem hinnata, hoida ja väärtusta. Paraku kõik ei sõltu iseendast. Haigused käivad ikka mööda inimesi.Kui oled kroonilise haigusega või krgvererõhuga või südamehaige, siis sa ka neid ravimeid oled sunnitud elu lõpuni võtma. Kõige vähem kulub tervele inimesele, sest rohud on kallid.
Käsimüügi ravimeid üldiselt ei kompenseerita. Rasked otsused. Siis järgnesid nn erijuhtudega toimetulekutoetuste taotlused ja sellele järgnes hooldekodusse paigutamised. Seegi sai heaks kidetud. Keerulisem oli hooldekodu järjekorda võtmine, sest järjekord liigub visalt ja inimesed, kes soovi avaldasid olid ka nii raskes tervislikus olukorras, et nende taotlused olid põhjendatud.

Iga kord õpin midagi juurde ja kuulen uut. Uus asi minu jaoks oli taotlus lastekodulapselt, kes oli piisavalt suur teismeline ja avadas soovi oma pangaarvele kogunenud raha eest endale arvutit osta. Inimeste elu keerdkäigud on kummalised, paljudel võlad ja tasumata laenud. Suletud ring. Mõnedele anti kaasa soovitus teha tutvust võlanõustajatega. Mustamäel hea olukord, sest neid mintu, Katri Heinjärv kohapeal Tammsaare teel sotsiaalosakonnas ja Ülle Schmidt Akadeemia teel.

Inimesed, kel huvi võlanõustamise kohta soovitan lugeda eilset Ülle Schmidti artiklit:
Võlanõustaja: väikese laenuga võib kaotada kodu

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...