3. mai 2011

Peipsi ääres sinililli korjamas

Nädalavahetusel käisime puhkamas Jõgevamaal Arko kodus. Pühapäeval läksime reisima. Reis viis meid itta Peipsi järve uudistama. Tahtsime näha kas järv on jäävaba või pole veel. SõitsimeMustveesse ja seal oli jäävaba. Puhus vali tuul ja kalamehed ootasid saaki.

Seejärel keerasime auto nina Kallaste poole. Kallaste on koht, kus aeg on seisma jäänud. Tunne on nagu paarkümmend aastat tagasi. Autod on uuemad aga inimesed on samad. Läksime kalda peale, et vaadet nautida. On jääminek ja jäätükid olid pragunenud ning kõlksusid lainetes üksteise vastu. Oli tunne nagu Peipsi järv heliseks, jää laulaks tasakesti. Hästi omapärane helin oli. Tegime pilte ka. Tagasi teel korjasin metsa alt sinililli, mida alguses otsima minnes ei märganudki enne kui otsa komistasin sinistele õitele. Pärast oli neid teispool teed ka rohkem. Viimati korjasin sinililli vist 5. klassis, seega 30 aastat tagasi.
Nii ilus sinililleline pühapäev oli.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...