29. mai 2012

Erivajadusega laps vajab alusharidust

Ka Tallinnas on lastevanemad probleemi ees, et kui tekib soov panna raske puudega laps lasteaeda, et ise tööle minna, kuid põrkuvad probleemi ette, et vajalik on tugiisiku teenus. Seda praegu saavad kasutada üldjuhul autistlike joontega lapsed nende aktiivsete inmeste kirjtuatud ja rahastatud projekti alusel. Rõõm oli lugeda, et õiguskantsler Teder nii häälekalt sekkus. Oligi vaja sellist otsust, sest laps vajab arendamist ja õpetamist ning vanemad soovivad tööle minna ja puhkust, et olla lapsevanem, tütar, abikaasa, elukaaslane, sõber jmt. Loodan, et oleks rohkem hoolivust ja tuge puuetega laste peredele. Uudis siis eilsest Postimehest:



Õiguskantsler Indrek Teder palub Narva linnal vabandada puudega lapse vanema ees, kelle lapsele ei võimaldatud lasteaiakohta.Teder leidis, et lasteaed Pääsuke rikkus Narvas kehtivat koolieelsesse lasteasutusse vastuvõtmise korda, kui jättis sügava puudega lapsele kohta andmata, vahendab Õhtuleht. Õiguskantsleri kinnitusel on Narva linnavalitsus rikkunud seadusega antud õigust saada alusharidust lapse erivajadustele vastavas lasterühmas. Teder tegi linnale ettepaneku vabandada avaldaja ees kirjalikult, pakkuda lapsele lasteaiakoht ja tasuda kuni lapse õppima asumiseni hoiu ja õpetamisega seotud kulud.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...