8. oktoober 2012

Meil on sünnipäev!


Juba ülehomme tähistame koos paljude inimestega sünnipäeva - 


Tallinna Puuetega Inimeste Koda saab 15. ja Tallinna puuetega inimeste tegevuskeskus 10. aastaseks. 


Kokku siis veerandsada. Hurraa, me oleme kõik ikka hästi vaprad, tublid ja töökad. Mul on õnn kuuluda sellesse mõnsasse perre 1999.aastast. Mul on olnud 5 ülemust - 3 tegvjuhti - Kerti, Pirjo ja Tauno ning 2 tegvjuht-asendajat juhatuse liiget Rita ja eero. Iga inimene on väärtus!


 Tallinna Puuetega Inimeste Koja konverents keskendub väärtustele


Kolmapäeval, 10. oktoobril toimub Tallinnas Tallinna Puuetega Inimeste Koja poolt korraldatav 15. aastapäeva konverents „Kodanikuühiskond kui väärtuste looja ja kujundaja“.

Konverentsi keskseteks teemadeks on väärtused tänapäeva Eesti ühiskonnas, kodanikuliikumise areng viimase 20 aasta jooksul, riigi ja Tallinna koostöö kodanikuühendustega, katus- ja eestkosteorganisatsioonide roll väärtuste kujundajatena, puuetega inimeste ühendused hoiakute kujundajatena ning heidetakse pilk kodanikuühiskonna tulevikku.

Konverentsil esinevad ettekannetega teiste seas ajaloolane David Vseviov, AS Hoolekandeteenused juhatuse esimees Maarja Mändmaa ja Poliitikauuringute Keskuse Praxis valitsemise ja kodanikuühiskonna programmi direktor Annika Uudelepp.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur: „Mul on hea meel, et ühiskonnas on kujunemas aina positiivsemad hoiakud ja suhtumine puudega inimestesse ning üha enam arvestatakse puudega inimeste õigustega. Eesti puuetega inimeste ühendused on panustanud suurel määral laiema üldsuse teavitamissse ja inimeste harimisse. Suhtumise parandamist toetavad ka mitmed olulised sammud nagu näiteks ÜRO puuetega inimeste õiguste konventsiooni ratifitseerimine ja Vabariigi Valitsuse ning puuetega inimese esindusorganisatsioonide koostööpõhimõtete memorandum. Samas mööname, et on veel palju teha, kuid samm-sammult liigume edasi ning aina enam õpime puudega inimeste õiguste ja vajadustega rohkem arvestama. See omakorda annab neile inimestele enesekindlust, parandab nende sotsiaalset kaasatust ja soodustab võimalikult iseseisvat toimetulekut, mis ongi selle juures kõige olulisem."

Konverents toimub Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses (Endla 59, Tallinn).

Konverentsi kava on leitav http://www.tallinnakoda.ee/1,188

Tallinna Puuetega Inimeste Koja eesmärgiks on kaitsta ja esindada puuetega inimeste huve Tallinna tasandil. Koda on katusorganisatsiooniks 22-le Tallinna puuetega inimeste ühingule. Tallinnas on üle 24 000 puudega inimese, kellest üle 4600 kuulub Koja liikmesorganisatsioonidesse.

Lisainfo:
Tauno Asuja
tegevjuht
Tallinna Puuetega Inimeste Koda
tel: 52 56 560
e- post: tauno@tallinnakoda.ee

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...