13. september 2015

Head vanavanemate päeva!

Ma siis saan ka seda päeva suure rõõmuga esimest korda tähistada. Lapsed on meie elu õied! Tore, et nad olemas on ja tunnen rõõmu selle selle tiitli üle. Ei häbene, vaid olen uhke. Meie Liisa Maria veel selline õnnelik tüdruk, et tal on olemas ka vana-vanaemad! Beebitüdrukule kalli-paid.

Mul endal oli hästi tore emapoolne vanaema Roosi, kes oli selline hea ja armas Muhu vanaema. Tegi hästi käsitööd, süüa ja joonistas ilusasti. Tal oli 8last, sh õhed kaksikud poiss ja tüdruk. Vanaema kasvatas praktiliselt üksinda oma 7 last suureks ja neil lastel endilgi oli palju lapsi ja nüüdseks lapselasi. Kahjuks surid kõik suhteliselt vara ja neistvaid mälestused jäänud. Minu isapoolne vanaema oli Liisa aga teda ma eriti ei mäletagi. Temal olli 4 last. Rohkem mäletan tädi Juulit. 
Nüüd on Liisa nimi uuesti meie suguvõsas olemas ja kõik kordub. Elu läheb edasi. Minu poegadel on vanaema Siiri ehk minu lasteisa maa vanaema, kes nüüdkannab juba tiitlit vana-vanaema. Tublid naised need vanaemad ja vanavanaemad! Olge te tervitatud. 

Rahvakalender selgitab FBs järgmist:

Vanavanematepäeva eesmärk on osutada tähelepanu ja austust vanavanematele laste ja lastelaste kasvatamise, põlvest põlve edasi antud õpetuste, tarkuse ning jagatud hoole ning armastuse eest. Oluline on väärtustada vanavanemate tähtsust ka lastelaste ja lastelastelaste poolt ning märkida ära vanavanemate rolli perekonna ja ka ühiskonna jaoks tervikuna. 

*Helista vanavanematele ja kuula, mida on neil sulle öelda.
*Kui vajad head nõu, küsi vanavanemate käest.
*Ole vanade vanematega kannatlik, nagu nemad sinuga väiksena olid.
*Vii täna vanavanemale külakostiks tema lemmikmaiustust.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...