26. oktoober 2015

Hea teada: dokumentide taotlemisest ja väljastamisest Tallinnas

Selline uudis novembrist inimestele, kes vahetavad või tellivad ID kaarti või passi.


Harjumaa inimestele jääb novembrist alates kaks dokumentide taotlemise ja väljastamise kohta. Kaks teenindust suletakse, nende asemel avatakse uus, ja Pärnu maantee majast enam dokumente kätte ei saa.
2. novembrist avab Tallinnas Tammsaare tee 47 asuva ärikeskuse I korrusel uksed politsei- ja piirivalveameti uus teenindus, mis moodustub Vilmsi ja Sõle tänava teenindusest.
Pinna teenindus jätkab tegevust nagu praegugi, ent Pärnu maanteel asuvas Põhja prefektuuri peamajas alates novembrist enam dokumente ei väljastata. Vilmsi teenindus sulgeb uksed 29. oktoobril, Sõle teenindus 30. oktoobril.
Seega jääb Harjumaa inimestele kaks dokumentide taotlemise- ja väljastamise kohta. Pinna teenindus jätkab nii nagu praegugi, ent Pärnu maanteel asuvas Põhja prefektuuri peamajas alates novembrist enam dokumente ei väljastata. Vilmsi teenindus sulgeb uksed 29. oktoobril, Sõle teenindus 30. oktoobril.
„Uue teeninduse avamine on olnud juba pikemaajaline projekt. Vanad ruumid vajasid kaasajastamist, ent kahe eraldi pinna tingimuste parandamine on kulukas ettevõtmine. Värske maja on aga moodne ja avar, seal on mugav töötada ning ka klientidel käia. Asukoht on linnatingimustes mõistlik, kindlasti võidavad autojuhid, kuna parkimiskohti on maja ümbruses palju rohkem kui Sõle või Vilmsi tänaval,“ selgitas Põhja prefekt Kristian Jaani
Nii nagu Pinna teeninduses saab Tammsaare majas alates novembrist taotleda isikut tõendavaid dokumente, kodakondsust, elamisluba ning viisa pikendamist. Lisaks kirjeldatud dokumentidele saab sealt taotleda ka relvaluba.
Uutes ruumides on 36 teeninduskohta ning teenindus on klientidele avatud tööpäeviti kella 9-17ni.

Tammsaare teeninduse juurde sõidavad linnaliinibussid järgmiselt: Sõjakooli peatusesse – nr 12, nr 13, nr 20 ja nr 20A; Tuisu peatusesse buss nr 23.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...